vrtic 1

Nakon što je Dječji vrtić Bistrac bio zatvoren zbog epidemiološke situacije od 6. do 12. travnja, javlja nam se sve veći broj zabrinutih roditelja tvrdeći da se u vrtiću, mimo propisanih epidemioloških mjera,  djeca miješaju unutar skupina, mijenjaju odgajateljice i prostorije u kojima borave.

DV Bistrac radi proboja koronavirusa bio je zatvoren od 6. do 12. travnja. Nakon toga zaprimili smo sve veći broj upita i izraza zabrinutosti od strane roditelja čija djeca pohađaju DV Bistrac te smo odlučili poslati i upit ravnateljici vrtića Aniti Domitrović. 

Djecu iz različitih skupina čuvaju zajedno dok čekaju roditelje, mijenjaju „tete“ i prostorije

Roditelji koji su nam se obratili tvrde da se mimo propisanih epidemioloških mjera djeca miješaju u skupinama. Navode da je organizirano dežurstvo kada djeca dolaze i odlaze u vrtić, pri čemu se, dok čekaju roditelje, miješaju djeca iz više odgojnih skupina. Djeca pri tome, mimo propisanih mjera, mijenjaju odgajateljicu i prostoriju. Roditelji se još žale na pridržavanje epidemioloških mjera jer puno ljudi dnevno ulazi i izlazi u vrtić, mnogi ulaze i borave u prostorijama vrtića bez maski. Dodatni program Engleska škola u vrtiću se i dalje provodi.

viber slika 2021 04 22 11 28 44
Foto: jedan od upita roditelja

Ravnateljica Anita Domitrović u odgovoru negira miješanje djece u dežurstvima

Odlučili smo poslati upit ravnateljici DV Bistrac o situacijama koje navode roditelji. Anita Domitrović u odgovoru negira miješanje djece, promjenu prostorije.

Prema preporukama HZJZ  neophodno je smanjiti fizički kontakt djece i odgojitelja s djecom drugih skupina, drugim odgajateljima, zaposlenicima i roditeljima. Svaka odgojno-obrazovna skupina boravi u jednoj prostoriji, a za sva organizacijska rješenja potrebno je obratiti se nadležnom Stožeru civilne zaštite.

odgovor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime