liposcak hdz

Već smo ranije pisali kako iz Gradske uprave i većine gradskih poduzeća ne možemo dobiti vijesti jer se šalju samo određenim lokalnim medijima te da odgovore na pojedine upite ne možemo dobiti uz opravdanje da su traženi podaci dio dokumentacije koja je predmet Financijske revizije Grada Ogulina za 2020. godinu te da su u sklopu tražene dokumentacije od strane Državnog ureda za reviziju. Na sličnu temu oglasio se i predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak čije priopćenje prenosimo:

Zašto se skrivaju ugovori? Skriva li Domitrović nešto?

Kao gradski vijećnik, ali i temeljem prava na pristup informacijama, postavio sam gradonačelniku Domitroviću nekoliko upita vezanih uz ugovore i izvođenje radova koji su prema dostupnoj dokumentaciji isplaćeni i puno prije dovršetka radova.

Iz Gradske uprave dobio sam odgovor kako je u tijeku obavljanje Financijske revizije Grada Ogulina te da je u sklopu tražene dokumentacije od strane Državnog ureda za reviziju i dokumentacija koju sam zatražio. Ugovori se sastavljaju u više primjeraka, minimalno četiri ili pet, od kojih uglavnom veći dio ostaje kod naručitelja.

Prema tome, ako je revizija i uzela ugovor i račun iz računovodstva, u arhivi te Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje moraju biti primjerci ugovora.

Također, i računi za građevinske radove izdaju se u nekoliko primjeraka, a ako gradska uprava prima e-račune onda svakako nije problem izvući primjerak iz sustava.

Zašto se ne žele dostaviti pojedini ugovori i zašto se skrivaju, ne znam?! Zaključite sami!

182279649 3856489627749768 2878383743791208045 n

Je li moguće da su ugovori u samo jednom primjerku?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime