mario vojvodić

U četvrtak 13. svibnja na groblju sv. Jakova u Ogulinu pokopan je odvjetnik i angažirani laik, hrvatski branitelj te pravni savjetnik Kaptola mr. sc. Mario Vojvodić.

Uz pripadnike Frankopanske garde, povijesne postrojbe u čijem je osnivanju sudjelovao, pogreb je podržan uz vojnu počast.

Mario Vojvodić je preminuo nakon kratke i teške bolesti od COVIDA 19 u Zagrebu okrjepljen sakramentom bolesničkog pomazanja u 54. godini života. Iza sebe je ostavio svoju obitelj, suprugu Renatu i petero djece a njegov život bi se život mogao sublimirati u tri pojma „vjera, obitelj i domovina“. Prvi se od Marija oprostio u ime odvjetničke komore i kolega pravnika Hrvoje Bičanić, nakon čega je posljednji pozdrav Mariju uputio Zvonimir Ancić, kum njegova sina Zvonimira. Podsjetio se na prvi susret s Marijom od lipnja 2008. godine kada je riješio jedan pravni problem u HBK za 3 dana iako su neki pravnici tvrdili da za to treba 3 mjeseca. U svibnju 2013. Mario Vojvodić je magistrirao na temi „Suđenje Alojziju Stepincu“. 2016. je dobio kćer Katarinu čime se izjednačio sa Ancićem 5:5 po broju djece. Bio je angažirani branitelj temelja crkvenog braka kao i života od početka začeća pri čemu je koristio svoje pravničko znanje.

Pogrebni obred i misu zadušnicu predvodio je ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina u suslavlju više svećenika Gospićko-senjske i Krčke biskupije te Zagrebačke nadbiskupije kao i glasnogovornika HBK Zvonimira Ancića te Borisa Peterlina iz Hrvatskog Caritasa.

Sažalnicu u ime direktora Hrvatskog Caritasa biskupa varaždinski Bože Radoša pročitao je Boris Peterlin u kojoj je istaknuto stalno davanje Vojvodića za potrebite kao i njegova stalna „subotnja krstarenja s caritasovim djelatnicima po razrušenoj Banovi“. Pročitana je i sažalnica Bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka koji je Vojvodića okarakterizirao čovjekom čvrste volje i neporočnoga, vjere u Boga i obitelj, sudionika Domovinskog rata i osobe koja se zalagala za kršćanske vrijednosti.
Nakon pogreba, mons. Svalina je predvodio i misu zadušnicu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime