eurovizije
Foto: Piroschka Van de Wouw / Reuters

U prvoj polufinalnoj večeri Eurovizije nastupili su predstavnici 16 zemalja, među njima i naša Albina Grčić, koja nažalost nije izborila nastup u finalu.

U finale se plasiralo desetoro najbolje ocijenjenih natjecatelja, zemlje koje su izborile prolaz u finale su: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina. Drugih deset finalista bit će poznato nakon druge polufinalne večeri u četvrtak.

Albina: Nemojte biti tužni, nemojte biti razočarani…

– Ljudi, nemojte biti tužni, nemojte biti razočarani… jer mi nismo, ja sam stvarno super! I ja vam stvarno sa sigurnošću kažem da mi u zadnjih par godina nismo imali bolji nastup. Mi smo se toliko trudili! – kazala je Albina nakon što se, unatoč izvrsnom nastupu, nije plasirala u finale Eurovizije. “Budite ponosni na nas, pratite nas i dalje!”, poručila je.

Ovogodišnje se natjecanje održava u Rotterdamu u Nizozemskoj zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea na Eurosongu 2019. u izraelskom Tel Avivu. Nakon otkazanog Eurosonga 2020., zbog pandemijskih okolnosti, nizozemski organizatori odlučili su potvrditi Rotterdam kao domaćina ovogodišnjeg Eurosonga, na pozornici i u dvorani koja je bila predviđena i prethodne godine. Ovo je peti put da Nizozemska organizira Eurosong, nakon što je to prethodno učinila 1958., 1970., 1976. i 1980. te prvi put da se Eurosong održava u drugom po veličini gradu Nizozemske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime