Dragan Rudančić

Razgovarali smo s kandidatom HDZ-a za načelnika Općine Josipdol Draganom Rudančićem uoči drugoga kruga lokalnih izbora.

Kandidat ste HDZ-a za načelnika Općine Josipdol. Kako komentirate prvi krug lokalnih izbora?

Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore u prvome krugu i dali glas za mene kao načelnika i za našu HDZ listu za Općinsko vijeće. Raspodjelom glasova u prvom krugu stanovnici Općine Josipdol pokazali su da smo svi zajedno željni promjena u našoj općini. Sa svojim timom pokazao sam da imam hrabrosti, odlučnosti i znanja da vodim Općinu Josipdol u naredne 4 godine.

Ove nedjelje očekuje Vas drugi krug. Koja su Vam očekivanja?

Funkcija načelnika općine nije samo rukovoditi institucijom, načelnik predstavlja svoje sumještane, sluša njihove potrebe i nalazi načine da pomogne. Ušao sam u ovu borbu jer sam spreman preuzeti odgovornost za Općinu Josipdol i njene mještane.

Prije svega moramo iznova osvijestiti osjećaj zajedništva, da naša općina ponovno postane mjesto gdje se svaki mještanin osjeća prihvaćeno. Krajnje je vrijeme za promjene i novu energiju, a Općina Josipdol zaslužuje da ju vodi tim koji je ustrajan, iskusan i otvoren za sve ljude koji se žele uključiti. Vrata općine uvijek moraju biti otvorena, suradnja s drugim institucijama, županijom, ministarstvima, nužan je preduvjet za razvitak našeg kraja, u gospodarskom, kulturološkom, turističkom i bilo kojem drugom pogledu.

Na taj način ostvarit ćemo potencijal i potaknuti razvoj našega kraja.

Što nudite biračima i svim stanovnicima općine?

Svoju stručnost i dobru komunikaciju s razinama s kojima surađujem i do sada sam koristio na dobrobit svoje općine, što je vidljivo i kroz projekt razminiravanja od kojega će naša općina i svaki stanovnik imati korist. Osim toga, u suradnji sa županijom pokrenut je projekt rekonstrukcije i obnove stare zgrade šumarije u Modrušama. U svom dosadašnjem radu uvijek sam izdvojio i svoje privatno vrijeme da svakog saslušam, a upravo to smatram jednom od odlika dobrog načelnika, biti tu za svoje mještane, živjeti s njima.

Koje su nužne promjene u Općini Josipdol na kojima ćete raditi?

Kvalitetna i dvosmjerna komunikacija na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini nužan je preduvjet za razvitak. Potrebna su ulaganja i projekti kojim bi se aktivirala poduzetnička zona, poboljšala infrastruktura, financijska stabilnost. U prethodnom periodu u više navrata upravo o takvim pitanjima razgovarao sam s kandidatkinjom za županicu, Martinom Furdek-Hajdin. Mještanima je potrebna financijska, administrativna i savjetodavna potpora u smislu odgoja i obrazovanja djece (stipendiranje učenika i studenata, financiranje školske prehrane, povećanje naknade za novorođeno dijete, osiguranje dovoljno mjesta u vrtiću, kupnja radnih bilježnica za osnovne škole) u otvaranju obrta, poljoprivrednih gospodarstava. Ovo je početak razvoja, a koji se s vremenom može samo širiti i nadopunjavati.

Vaša poruka za stanovnike Općine Josipdol i birače.

Zajedno smo prošli mnoge izazove, podmetanja, ali to nas je samo očvrsnulo i dalo poticaj da još jače radimo za našu Općinu Josipdol.

Iskoristimo svi zajedno svoje biračko pravo i u nedjelju 30. svibnja izađimo na izbore. Vrlo je bitno tko će voditi našu općinu sljedeće 4 godine. U protekla dva mjeseca svi smo svjedoci da se puno toga može napraviti samo kad je volje. Odlučujemo, hoćemo li nakon 30. svibnja nastaviti s radom.

Pozivam Vas da na Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Domovinskog rata Karlovačke županije zaokružite broj 1 za mene kao načelnika Općine Josipdol i broj 1 za Martinu Furdek-Hajdin, za županicu Karlovačke županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime