porin 2021

Jučer su na pozornici Sunčane strane Prisavlja na HRT-u dodijeljena glazbena nagrada Porin 2021.

Pjesma godine je “Mali krug velikih ljudi” koju izvodi Massimo. Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Vanna za skladbu Puna memorija, a za mušku Damir Urban za skladbu Nitko osim nas. Pavel je dobio čak tri Porina – za album godine, najbolji album pop glazbe te za najbolju vokalnu suradnju.

Nagrade za životno djelo dobili su skladatelj Silvio Foretić i pjevačica Zdenka Kovačiček. Nagrada za životno djelo postumno je dodijeljena Krunoslavu Kići Slabincu.

Porin za najbolji album pop glazbe dobio je Pavel za album Ennui.

U kategoriji za producent godine Porin je osvojio Goran Kovačić, za najbolji aranžmanIvan Pešut za skladbu Boje, za najbolju snimku albuma Porin su dobili Miroslav Lesić, Vedran Baotić, Ivan Pešut za album 9OF3. U kategoriji za najbolji koncertni album Porin je osvojio album Live at Hrvatski glazbeni zavod, izvođač J.R.August. Porinza najbolji videobroj osvojio je Dangerous waters, redatelj Filip Gržinčić, izvođač J.R.August, za najbolje likovno oblikovanje albumaFilip Gržinčić za album Ennui.

Porin za najbolji album jazz glazbe dobio je Cubismo i Jazz orkestar HRT-a za album Tumbao.

Porin za najbolji album Hip Hop glazbe dobio je Alejuandro Buendija za album Škrinja.

Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Vanna za skladbu Puna memorija, a za najbolju mušku vokalnu izvedbuDamir Urban za skladbu Nitko osim nas.

Nagradu Porin za najbolju vokalnu suradnju dobili su Pavel i Tedi Spalato.

Dobitnica Porina u kategoriji Novi izvođač godine je Albina.

Za Album godine prestižnu nagradu Porin dobio je Pavel s albumom “Ennui”.

Porin za Pjesmu godine osvaja “Mali krug velikih ljudi” Ivana Dečaka u izvedbi Massima.

Dodjela nagrade je održana u skladu s epidemiološkim mjerama na otvorenom, na južnoj strane Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju, prenosila se na Prvom programu HTV-a te na Drugom programu Hrvatskoga radija, s nastupima uživo nekih od najvećih imena hrvatske glazbe.

Za prestižnu hrvatsku glazbenu nagradu stigle su 1784 prijave, od čega čak 214 albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine i 75 prijava za kategoriju Novi izvođač.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime