Policijske uprave karlovačke

U nedjelju 13. lipnja, na području Policijske uprave karlovačke policija će provoditi pojačani nadzor u prometu kako bi spriječila i sankcionirala prekršaje vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji, ali i drugih prekršaja.

 
Na području Republike Hrvatske tijekom 2020. godine u prometu je stradalo 237 osoba, a od tog broja, u osobnim automobilima poginulo je 126 osoba od kojih 60 osoba ili 47,6% nije koristilo sigurnosni pojas. U prva četiri mjeseca 2021. godine od 31 smrtno stradale osobe u osobnim automobilima, 19 osoba ili 61,3% nije koristilo sigurnosni pojas. Stoga pozivamo sve osobe koje se nalaze u automobilima da koriste sigurnosni pojas.
 
Ovom akcijom policijski službenici Policijske uprave karlovačke nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja tzv. četiri ubojice u prometu, ali i drugih prekršaja. Aktivnost će biti usmjerena i na vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili droga i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja- recidivistima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime