windows

Kada je Microsoft 2015. predstavljao Windows 10, činilo se kako će to biti zadnja prava verzija ovog operativnog sustava koja će se konstantno nadograđivati i s vremenom poboljšavati.

No čini se da se desetki bliži kraj te smo, nakon što proteklih tjedana sve više čitamo o novoj generaciji Microsoftova operativnog sustava koja će se na tržištu pojaviti kao Windows 11, sada za to dobili još jedan dokaz, piše Zimo.

Životni vijek desetke trebao bi trajati – deset godina. To su otkrili iz samog Microsofta, ali ne službenom objavom, već promjenom u dokumentu o korištenju Windowsa. Nije poznato kada je Microsoft napravio tu promjenu, no kako su otkrili na Thurrottu, sada na stranicama stoji da će službena podrška za Windows 10 Home i Pro biti do 14. listopada 2025. godine. Kraj podrške u biti znači i službeni kraj za tu verziju jer bez sigurnosnih nadogradnji Windows 10 više neće biti siguran za korištenje, iako nije isključeno da bi američka kompanija mogla produžiti tu podršku za još koji mjesec ili malo duže.

Poznato je sa sigurnošću da je kompanija posvetila veliku pažnju promjenama u trgovini aplikacija, s mnogo većim naglaskom na kreatore i developere, odnosno monetizaciju aplikacija. Također, možemo očekivati i novo sučelje i općenito promjene u izgledu i dizajnu, piše Zimo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime