toplinskog vala

Vrhunac je toplinskog vala u Hrvatskoj. Temperatura bi se u unutrašnjosti trebala kretati između 33 i 39, a na Jadranu 34 i 36 stupnjeva. DHMZ je izdao upozorenja na toplinski val – narančasto za većinu Hrvatske, osim za osječko područje, gdje je na snazi crveno upozorenje, koje znači vrlo veliku opasnost.

U 6 sati temperatura zraka u unutrašnjosti bila je ponegdje, osobito u gorskim krajevima, 14, 15 stupnjeva, tako da je jutro još uvijek bilo ugodno. U većem dijelu unutrašnjosti, temperatura je bila između 18 i 22 stupnja, bilo je sunčano, gotovo vedro. Tijekom dana očekuje nas pretežno sunčano vrijeme s povremenim malim i umjerenim naoblakama te povremeno umjerenim jugoistočnim i jugozapadnim vjetrom, a temperatura zraka bit će najvjerojatnije između 33 i 39 Celzijevih stupnjeva, rekla je Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a danas u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Na Jadranu je vedro, bez oblaka, temperatura je, osobito u Dalmaciji, već iznad 25 stupnjeva. Očekuje nas pretežno sunčano vrijeme, nešto više oblaka može biti na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a temperatura zraka uglavnom će se kretati između 34 i 36 stupnjeva, dodala je Plačko-Vršnak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime