muzej odbačenih predmeta

Riječ je o virtualnom muzeju onih predmeta koje su za pojedince izgubile vrijednost zbog čega su pretvorene u smeće, a projektom im se, kroz umjetnost i izvedbu, pokušava dati novu vrijednost. Muzej odbačenih predmeta je interdisciplinarni projekt velikogoričkog obrta Plartorma i udruge Trećeprostor iz Zagreba.

U ogulinskom Frankopanskom kaštelu će tako u petak 16. srpnja 2021. godine u vremenu od 09.00 do 14.00 sati raditi privremeni ured za zaprimanje odbačenih predmeta. U tom vremenu građani mogu donijeti predmete koje su odlučili odbaciti (jedna osoba- jedan predmet -jedna priča) nakon čega ih autorice fotografiraju i zaprimaju predmete.

U 18.00 sati započinje izložba uz performans, gdje posjetitelji mogu udomiti odbačene predmete koji im se svide. Projekt ima i ekološki značaj jer nastoji probuditi svijest građana o tome da “smeće” nije samo ono što akumuliramo u svakodnevnoj “proizvodnji”, poput bio otpada, plastike, stakla, već da je smeće sve ono što (za nas osobno) više nema vrijednost.

Autorice projekta su Irena Boćkai i Ana Katulić, a domaćin događaja je Zavičajni muzej Ogulin.

Više o projektu saznajte na:
https://www.facebook.com/muzejodbacenihpredmeta i http://www.mop.show/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime