rakovica

Sporazum je potpisan između Ministarstva obrane, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda, Karlovačke županije, Ličko-senjske županije, općina Rakovica i Saborsko, Nacionalnog parka Plitvička jezera te javnih isporučitelja vodnih usluga. 

Radi se o projektnoj dokumentaciji vrijednosti 10 milijuna kuna, a čije su aktivnosti vezane za izradu studijske i projektne dokumentacije te svih poslova vezanih uz pripremu i realizaciju projekta građenja vodoopskrbnog sustava Lička Jasenica – Rakovica – NP Plitvička jezera. Sredstva osiguravaju Hrvatske vode u iznosu od 80% te JU NP Plitvička jezera, Vodovod i kanalizacija Ogulin, Vodovod Korenica i Spelekom d.o.o.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je kako je ovo važan korak u riješavanju problema vodoopskrbe NP Plitvička Jezera, većeg dijela Općine Plitvička jezera, Općine Rakovica i Općine Saborsko te čestitala svim sudionicima. Također, važno je napomenuti kako će se jedan dio vodoopskrbnog sustava protezati i kroz vojni poligon u Slunju. “Postoje i novinski članci iz 1951. godine koji problematiziraju da ovaj kraj nema dovoljno pitke vode. Voda je i radno mjesto, voda je i obitelj i dom, voda je život bez kojeg ne možemo govoriti niti o demografiji niti o gospodarskom napretku ovog kraja, a osim što ćemo omogućiti i opstanak ljudi u ovome kraju, omogućit ćemo i zaštitu Plitvičkih jezera, bisera naše Domovine koji će isto tako za buduće generacije ostati lijep kao što je to i danas”, istaknula je županica.

Potpisivanju su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg, zamjenica župana Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović, načelnici općina Rakovica i Saborsko, Mihovil Bićanić i Marko Bićanić, načelnik općine Plitivčka jezera Ante Kovač, javni isporučitelji vodnih usluga i drugi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime