specijalizaciju epidemiologa

Jedan od najvažnijih prioriteta u Karlovačkoj županiji je zdravlje stanovnika naše županije.  U 2021. godini omogućeno je 5 specijalizacija za liječnike ukupne vrijednosti milijun kuna na godišnjoj razini (specijalizacije su u trajanju četiri, odnosno pet godina).

Uz već ranije potpisane ugovore za specijalizaciju iz obiteljske medicine za tri liječnice i jednu liječnicu iz ginekologije danas je u uredu županice potpisan ugovor za specijalizaciju epidemiologa za potrebe Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Sporazum su potpisali zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Branko Zoretić.  Karlovačka županija je za specijalizanta zdravstvene ustanove osigurala ukupna novčana sredstva za čitavo vrijeme trajanja specijalizacije. Prosječni godišnji iznos troškova specijalizacije iz ovog Sporazuma procjenjuje se na iznos od 150 tisuća kuna, a specijalizacija traje 4 godine.

Kontinuiranim ulaganjem u specijalizacije liječnika i drugih oblika usavršavanja omogućujemo kvalitetu, stabilitet i atraktivnost radnog mjesta liječnika i ostalog medicinskog osoblja koji bi na takav način mogli i ostati raditi na području Karlovačke županije.

Kako je istaknula zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar ovo je samo jedna od niza mjera kojima Karlovačka županija pomaže zdravstvu. Uz energetske obnove i dogradnje zgrada za nove medicinske djelatnosti te nabavu najmodernije dijagnostičko – terapijske opreme, Karlovačka županija osigurava dostupnu zdravstvenu zaštitu na primarnoj i sekundarnoj razini kako bi pacijentima omogućila pravovremenu i adekvatnu zaštitu i skrb unutar naše županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime