ogulinski festival bajke

Ogulinski festival bajke – II dio od 10 – 12.9.2021.g.

Kada je pred 16 godina, tadašnja direktorica Turističkog ureda Ankica Puškarić krenula s Ogulinskim festivalom bajke, na čijem je čelu bila 11 godina, ni ona, a ni mnogi drugi, nisu ni slutili da će bajke postati zaštitni brend Ogulina. A postale su.

O našem se Festivalu bajke govori svuda i gosti nam dolaze iz čitave Hrvatske. I veliki, i oni mali, za koje je i ove godine priređen iznimno bogat program. Po prvi puta Ogulinski festival bajke odvija se u dva termina. Prvi smo dio „odgledali“ u lipnju a drugi je na redu ovaj vikend.

U Turističkoj zajednici ističu kako u „programu glavnu riječ vode predstave kulturnog, edukativnog i zabavnog sadržaja te pripovijedanja bajki raznih izvođača iz svih dijelova Hrvatske. Osim toga, tu su razne likovne, kreativne i tehničke radionice, plesne predstave, animacijski programi, svirke, sportska događanja, glazbeni program, a od ove godine i projekcije filmova namijenjenih najmlađima. Posjetitelji mogu razgledati i određene izložbe među kojima su i izložbe ptica i malih domaćih životinja. A kao što i priliči jednom festivalu, tu je i ponuda raznih slastica, te štandovi s domaćim proizvodima, ručno rađenim predmetima, suvenirima i slično“.

JEDINO MI JE ŽAO ŠTO NEMA VLAKIĆA. A PRIJAŠNJIH GODINA STALNO SAM SE U NJEMU VOZIO. NISAM PLAĆAO KARTU VEĆ SAM SE “ŠVERCAO”.

Zbog epidemiološke situacije svi se sadržaji odvijaju na vanjskom prostoru, na raznim scenama, koje nose imena likova iz bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Na sreću, očekuje nas lijepo vrijeme.

REGOČ -Frankopanski kaštel, Trg hrvatskih rodoljuba

ĐULIN VRT – Park izviđača, Zulejkina ulica

NEVA NEVIČICA -Pučko otvoreno učilište Ogulin, Trg Petra Stipetića 1

STRIBOR – Caffe bar Nazorova 5,Vladimira Nazora 5

POTJEH – Park kralja Tomislava

KOSJENKA – Jezero Sabljaci

DOMAĆI – Crveno igralište

Jedino mi kao malome dečkiću, žao što neće biti vlakića. A baš sam se volio vozit u njemu.

Dobro došli na naš Ogulinski festival bajke.

Program možete pogledati na službenim stranicama festivala OGFB

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime