dom zdravlja ogulin

Dom zdravlja Ogulin dobio je sanitetsko vozilo VW Crafter s pogonom 4×4, dok će ostalih 6 vozila biti raspoređeno ostalim domovima u Karlovačkoj županiji

Zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar danas je (13. rujna) u prostoru Doma zdravlja Karlovac održala svečanu primopredaja novih sanitetskih vozila za potrebe domova zdravlja u Karlovačkoj županiji. 

Karlovačka županija je za potrebe svih domova zdravlja u Karlovačkoj županiji nabavila 7 novih vozila za sanitetski prijevoz, od kojih Dom zdravlja Karlovac dobiva dva vozila, a ostale ustanove po jedno. Vozila su marke Renault Master, dok je za potrebe Doma zdravlja Ogulin nabavljeno vozilo VW Crafter s pogonom 4×4.

Ukupna vrijednost nabave je 2.662.500,00 kn s PDV-om, od čega je 2 milijuna kuna iz svog proračuna platila Karlovačka županija, a ostalo su sredstva domova zdravlja. Kako je tom prigodom istaknula zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, nastavak je ovo sustavnog ulaganja u zdravstvo Karlovačke županije i povečanje kvalitete i standarda zdravstvenih usluga. 

Od 2018. godine do danas nabavljeno je ukupno 19 sanitetskih vozila ili 53 posto od ukupnog broja. Nakon što je nabavljena dijagnostičko-terapeutska oprema u svih 14 zdravstvenih ustanova, u vrijednosti primjerice u domovima zdravlja od 11 milijuna kuna, a u bolnicama godišnje u višemilijunskim iznosima, na red je došao i sanitetski prijevoz. Iduće godine okrenut ćemo se nabavi vozila za patronažne službe u domovima zdravlja te u Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući, izjavila je na primopredaji vozila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

U ime ravnateljica domova zdravlja na novim se vozilima Županiji zahvalila ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Tatjana Šterk Tudić. 

Vozila je, temeljem provedenog postupka javne nabave, isporučila tvrtka CIB Commerce iz Buzeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime