jozo vrbić
šrd Ogulin

Na trodnevnom natjecanju koje je u organizaciji Ribolovne asocijacije jadransko-podunavskih zemalja i Sportsko ribolovnog saveza BiH u Nacionalnom parku “Sutjeska” sudjelovalo je 19 ekipa. Čak 57 mušičara iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BiH okušali su sreću i znanje na 11. Kupu Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju.

POJEDINAČNO NAJBOLJI JOZO VRBIĆ IZ ŠRD OGULIN

U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Јozo Vrbić iz Športsko ribolovnog društva “Ogulin”. Drugo mjesto osvojio je Rok Šparovec iz “Bleda”, a treće Luka Pesjak iz Ribolovačkog saveza Slovenije.

RU BLED EKIPNO NAJUSPJEŠNIJI

U ekipnom poretku najbolji su bili mušičari iz Slovenije, članovi Ribolovačkog udruženja “Bled”. I drugo mjesto pripalo je Slovencima, ekipi Ribolovačkog saveza Slovenije, dok su se na treće mjesto plasirali ribolovci iz Sportsko-ribolovnog društva “Banjaluka”.

NP “SUTJESKA” VELIKO PRIRODNO BLAGO I IDEALNI UVJETI ZA SPORTSKI RIBOLOV

Lovilo se po sektorima na rijeci Sutjesci i na zelengorskom jezeru Donje bare. Prvog dana održani su treninzi i upoznavanje sa rijekom i jezerom, a natjecanje je bilo iduća dva dana.

Direktor Nacionalnog parka “Sutjeska” Aleksandar Kovač kaže da je ovo test i proba za buduća takmičenja mnogo većih formata.

“Ne bježimo ni od europskih i svjetskih takmičenja, jer za to imamo sve neophodne uvjete. U suradnji s institucijama Republike Srpske, na putu smo da ovo pretvorimo u prepoznatljivu destinaciju uz pomoć naših prijatelja iz Slovenije, koji imaju zavidno iskustvo u ovoj vrsti sporta – mušičarenju ili `fly fishingu`”, za RTRS je rekao Kovač.

Predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza BiH Aleksandar Kojić kaže da je takmičenje održano u prelijepom ambijentu Nacionalnog parka i da su svi takmičari prezadovoljni uvjetima.

“Sve pohvale našim domaćinima, omogućili su odlične uvjete takmičarima. Bilo je dosta ulova i nadamo se da će rijeka Sutjeska sve više biti zastupljena u ovom vidu takmičenja”, rekao je Kojić.

Đorđe Klepić, predsjednik Ribolovne asocijacije jadransko-podunavskih zemalja, koja postoji od 2005. godine i koja broji više od 20 zemalja, istakao je da je NP “Sutjeska” veliko prirodno blago i da njegove rijeke i jezera pružaju idealne uslove za sportski ribolov.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime