Iz arhive Zavičajnog muzeja Ogulin.

Ovog utorka u rubrici “Utorkom iz muzejskog arhiva” – Annapurna II 2008

annapurna II 2008

Danas se u rubrici „Utorkom iz muzejskog arhiva“ prisjećamo ekspedicije Ogulinaca na Annapurnu II 2008. godine.

U manjoj od dvije prostorije u kojima je smještena Alpinistička zbirka Zavičajnog muzeja Ogulin postav je posvećen hrvatskim ekspedicijama i usponima na velike svjetske stijene, kao i penjačima koji su osvojili vrhove iznad osam tisuća metara.

Nakon dugotrajnih priprema, članovi ekspedicije koja je organizirana od strane članova Športsko penjačkog kluba Ogulin, 20. rujna 2008. godine otputovali su u Nepal. Ekspediciju su činili članovi Športskog penjačkog kluba Ogulin i Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Ogulin te nekoliko pripadnika drugih planinarskih društava.

Cilj ekspedicije bilo je osvajanje 7 937 metara visoke Annapurne II. Brojni Ogulinci su svakodnevno pratili izvještaje putem bloga koji je vođen od strane članova ekspedicije, a koji su redovito izvještavali kako se ekspedicija odvija.

U ekspediciji su sudjelovali: Dragan Dragičević, Brunoslav Grdić, Ivan Jurković, Marko Polić (vođa), Saša Takač, Ivan Ferenčak, Ivan Carin, Tomislav Marković, Franc Pepevnik i Darko Berljak (tehnički vođa).

Link bloga je:https://blog.dnevnik.hr/annapurna2/?page=blog…

Dio predmeta i fotografija s ekspedicije danas se nalazi u Zavičajnom muzeju Ogulin i čini dio stalnog postava Alpinističke zbirke.

muzeja ogulin

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime