Gospa od Rožarija

U četvrtak 7. listopada proslavljena je u župi bl. A. Stepinca svetkovina Gospe od Krunice ili kako ju u ovom kraju zovu Gospa od Rožarija. Zbog kišovitog vremena nije proslavljena u kapelici Gospe od Rožarija u Salopek Selu, već u župnoj crkvi bl. A. Stepinca u Kučinić Selu. Misu je predslavio župnik fra Mirko Kralj.

            „Svaka je molitva dobra, bila ona kratka, duža ili molitva krunice,“ na početku je istaknuo propovjednik te poručio zašto je dobro moliti se, pogotovo krunicu. Zato što ona sadrži više molitava, od apostolskog vjerovanja pa do Oče naša, Zdravo Marije i Slava Ocu i to više puta. Osim toga moli se i više otajstava od radosnih, žalosnih, slavnih te zadnjih godina svijetlih. Svakako je bolje moliti nego ogovarati, no molitva mora biti skrušena i smislena. Nekada je bolje i šutjeti nego moliti bez posvećenosti tom činu. Marija iako puno stvari nije znala, o nepoznanicama je razmišljala i jasno je rekla anđelu na njegovu objavu „neka mi bude po riječi tvojoj“. To je i nama dobra poruka da mnoge stvari koje na svijetu nisu jasne prepustimo volji božje riječi. Svaki život je Kalvarija, uzmimo ga takova, sve je to Božji plan za nas a uz njegovu pomoć sve je rješivo.

            Misu je glazbom animirao župni zbor uz vodstvo i orguljsku pratnju Sanija Francetića, a misi je nazočio i dogradonačelnik Ogulina Danijel Vukelja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime