Zlatna kuna

U prostoru Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Karlovac u utorak, 12. listopada, održana je svečanost dodjele nagrade “Zlatna kuna” za najuspješnije tvrtke s područja Karlovačke županije.  Svečanosti je u ime Karlovačke županije nazočio zamjenik županice Dejan Mihajlović.

Karlovački HS Produkt, dobitnik je nagrade “Zlatna kuna” u kategoriji velikih tvrtki iz Karlovačke županije. 

Od srednjih tvrtki je najuspješniji Wienerberger Karlovac, a među malim tvrtkama nagrada je pripala tvrtki Kolpa Hrvatska Ozalj.

Rezultati su to ocijenjivanja tvrtki po više različitih kriterija. Kako je pojasnio predsjednik HGK Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman, uspješnost tvrtki ocjenjivana je po 21 kriteriju, a u pandemijskoj 2020. njihovo poslovanje, premda uz teškoće, bilo je uspješno. Bilježi se rast svih pokazatelja osim investicija, što je razumljivo, a po tim smo pokazateljima bolji od državnog prosjeka. Izuzev turizma i ugostiteljstva, druge branše nisu ozbiljnije stradale u koronakrizi, što svakako treba zahvaliti i mjerama potpore Vlade Republike Hrvatske te Karlovačke županije i lokalnih jedinica. To je vidljivo i ove godine jer imamo tisuću zaposlenih više u odnosu na isto vrijeme prošle godine, a nezaposlenost i dalje pada. Zaustavljen je negativan migracijski saldo. Tako je 189 više onih koji su se vratili, a to govori i da imaju gdje raditi i sve bolje uvjete za rad u Karlovačkoj županiji, zaključio je Kuzman.

Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama u Karlovačkoj županiji dodijeljena je 24. put. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime