Blagoslov kruha u Ogulinu

U  Ogulinu je u župi sv. Križa u nedjelju 17. listopada održana svečanost blagoslov kruha u Ogulinu u organizaciji Društva naša djeca Ogulin kao i grada Ogulina i župe sv. Križa. Nakon jutarnje mise u 10 sati na prostoru oko crkve brojne udruge su izložile svoje krušne proizvode koji se tradicionalno proizvode u Ogulinskom kraju.

            Blagoslivljajući izložene krušne proizvode župnik župe sv. Križa Nikola Prša je poručio: „ Molimo danas da nam srca svima budu mekša za one potrebite i molimo da oni koji nemaju kruha da ga dobiju.“ Uslijedio je blagoslov kruha u nazočnosti više stotina članova mladih folklornih družina iz Slunja, Draganića, Rečice i Volodera i Ogulina koji su nakon blagoslova pokazali svoje umijeće brojnim okupljenima, uz nadu da ne treba brinuti za budućnost očuvanja hrvatske narodne baštine na području folklora i plesa.

            Bio je to vrlo uspješni Dječji folklorni susret Duga u organizaciji KUD-a Klek iz Ogulina i Društva naša djeca iz Ogulina odnosno voditeljica Anđelke Salopek i Ivone Rendulić. Ovoj manifestaciji nazočio je i zamjenik gradonačelnika Ogulina Danijel Vukelja kao i brojni turisti. Svoje štandove imali su na ovojo smotri DND I Dječje gradsko vijeće na čelu s Ljerkom Salopek Bacanović, Prva osnovna škola Ogulin, OŠ I.B. Mažuranić, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Udruga žena i Plodovi Neretve.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime