svijeće za Vukovar

Misa, klanjanje i svijeće za Vukovar – U srijedu 17. studenog u Ogulinu se večernjom misom, klanjanjem  kao i  molitvom kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba  obilježio Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje u nazočnosti predstavnika gradskih vlasti, brojnih gradskih udruga i svih onih kojima je grad heroj na srcu.

Misu je predslavio župnik Ogulina vlč. Nikola Prša u suslavlju župnog vikara Brune Lovakovića, dok je glazbom misu animirao zbor mladih pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Marina Mićunovića.

„Danas se spominjemo svih poginulih u Domovinskom ratu a posebno onih u Vukovaru i Škabrnji koji su dali svoju krv za slobodu,“ poručio je vlč. Prša koji je predvodio klanjanje pred Presvetim s molitvom primjerenom trenutku s težištem na braniteljima i njihovim žrtvama. Misu je glazbom animirao zbor mladih pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Ante Tripala i orguljsku pratnju Marije Kaurić.

Zatim su svi sudionici mise kod spomenika hrvatskim braniteljima na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, čelnicima braniteljskih udruga, političkih stranaka i brojnih građana nazočili molitvi za branitelje koju je predvodio vlč. Nikola u Prša u suslavlju vlč. Brune Lovakovića. Župnik je tom prilikom poručio: “Prenosimo svoje prošnje da budu poticaj da opravdamo krv koju su branitelji Vukovara prolili i sve žrtve koje su podnijeli za slobodnu Hrvatsku.“ 

Mladi župe su molitvu animirali s nekoliko prigodnih skladbi. Svo vrijeme je zahvaljujući Udruzi pedagoga tehničke kulture i projekta Stem bajke na središnjoj kuli Frankopanskog kaštela projiciran je Vukovarski toranj kao simbol ovog grada heroja. Također su se reprizirali tonski zapisi javljanja Siniše Glavaševića iz okupiranog grada za tadašnje slušatelje Hrvatskog radija. Na koncu su svi sudionici ovog okupljanja zapalili lampaše i njima formirali ime Vukovar te krenuli ulicom Bernardina Frankopana od Trga hrvatskih rodoljuba pa do policijske postaje paleći lampione. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime