Javna vatrogasna postrojba Karlovac

Javna vatrogasna postrojba Karlovac svečan je način obilježila 50 godina uspješnog rada.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić, sa suradnicma, zapovjednik i predsjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković i Robert Hranilović, predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Karlovca, kao i gosti iz JVP Varaždin i Sisak te brojni vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava širom Karlovačke županije.

Proslava je započela postrojavanjem i Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu, koju je služio fra. Mate Bašić. Nakon toga je pred Gradskim kazalištem Zorin dom održan blagoslov vozila i vatrogasaca. Središnja svečanost bila je svečana akademija, održana u Zorin domu. Goste je pozdravio zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade, a potom je predstavljen film o povijesti ove postrojbe. U ime gostiju su se obratili glavni vatrogasni zapovjednik HVZ-a Slavko Tucaković, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić te županica Martina Furdek Hajdin.

Uz čestitke na vrijednoj godišnjici, govornici su posebno istaknuli da je JVP Karlovac danas jedna od najspremnijih i najopremljenijih vatrogasnih postrojbi u državi. Postrojba se već mnogo puta dokazala na brojnim intervencijama, ne samo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji već i  širom države. Bilo da se radi o požarima, poplavama, potresu, prometnim nezgodama, ekološkim akcidentima i drugim situacijama u kojim je potrebna pomoć građanima u zaštiti osoba i imovine, JVP Karlovac i njeni pripadnici spremno iskazuju svoju visoku profesionalnost i obučenost, često izlažući i vlaste živote. Građani Karlovca i Karlovačke županije zbog toga osjećaju sigurnost i pouzdanje u naše žurne službe koje svojim intervencijama rješavaju problematične situacije.

U planu je izgradnja novog prostora za JVP Karlovac, a Grad Karlovac, zajedno s pripadajućim službama, radi na realizaciji ovog projekta, koji bi se u budućnosti trebao ostvariti. 

Za iznimne rezultate rada JVP Karlovac, glavni vatrogasni zapovjednik HVZ-a Slavko Tucaković uručio je ovom prigodom zapovjedniku JVP Karlovac Miroslavu Radi priznanje za JVP. Na svečanosti su nagrađeni i zaposlenici koji su svojim predanim radom zaslužni za kvalitetu i sposobnosti koje krase ovaj kolektiv.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime