Zašto alkohol NIJE fora

U ponedjeljak, 22.11.2021.godine u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin članice Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski Ogulin na čelu s predsjednicom Anđelkom Salopek organizirale su predavanje na temu “Zašto alkohol NIJE fora”.

Predavači su bili dr.med. Igor Salopek, voditelj Integrativnog centra mentalnog zdravlja Karlovac i Ines Galetić Žagar, mag.psych., Lovris za psihodijagnostiku i savjetovanje Ogulin.

Predavanje je svojim dolaskom uveličala i dr.med. Maja Grba Bujević, saborska zastupnica, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i novoizabrana predsjednica Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski Karlovačke županije.

Predavač dr.med. Igor Salopek istaknuo je kako je alkohol najčešće korištena droga među mladima. Za mozak u razvoju i ukoliko se uzima u ranoj dobi može izazvati trajne posljedice. Ines Galetić Žagar, mag.psyh. je istaknula da najnovija istraživanja pokazuju da konzumenti alkohola pokazuju u većini slučajeva više znakova drugih duševnih poremećaja kao što su depresija, anksioznost, poremećaj u ponašanju i poremećaj pažnje.

Dr.med. Maja Grba Bujević, saborska zastupnica, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i predsjednica zajednice žena HDZ Katarina Zrinski Karlovačke županije istaknula je da za mlade u razvoju ne postoji sigurna niti dozvoljena doza alkohola. Svi prisutni složili su se da uistinu alkohol nije fora jer ostavlja trajne posljedice na mentalnom zdravlju svakog pojedinca, a posebno kod mladih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime