Ivicu Miloša

U ponedjeljak 6. prosinca služena je u župi sv. Jurja u Zagorju Ogulinskom misa zadušnica za rano preminulog svećenika Gospićko-senjske biskupije, župnika Zagorja i Modruša, vlč. Ivicu Miloša koji je nakon iznenadne smrti pokopan u petak 3. prosinca u rodnoj župi Kandija kod Bugojna.

Ovom prilikom od pokojnog vlč. Ivice su se oprostiti njegovi župljani kao i novi upravitelj župe vlč. Nikola Prša koji je propovijedao, župnik župe bl. A. Stepinca fra Mirko Kralj, dok je misu predvodio župnik Plaškog i Saborskog don Goran Antunović. Glazbom je misu animirao župni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.

            „Neka ova misa bude prilika za prepoznavanje darova koje smo dobili od Boga i trenutak za podizanje kroz smrt jer smo stvoreni za vječnost. Pokojni Ivica umro je s osmjehom na licu i danas radosno molimo za njega ali i nas,“ istaknuo je predvoditelj slavlja don Goran Antunović na početku mise. U homiliji je novi upravitelj župe Zagorje vlč. Prša istaknuo: „Danas smo okupljeni ovdje radi čovjeka kojeg su mnogi voljeli, za neke je bio kontroverzan ali i čudesan. Riječ je o Isusu Kristu za kojim mi danas ne tugujemo nego se veselimo i zahvaljujemo mu što je uskrsnuo radi nas. Pokojni Ivica ,mnoge je krstio, davao utješnu molitvu, mnoge odveo na zadnji počinak.  Dok oplakujemo pokojnog župnika molimo se za mir i radost njegove duše. S molitvama mu pomozimo da mu se otpuste grijesi da što prije i radosnije dođe u raj. Jer molitva je jedino sredstvo kojim se zahvaljujemo pokojnima jer je tanak veo između onog i ovog svijeta. Prinesimo osobnu žrtvu sa zahvalnošću za sve ono što nam je Ivica pružio. Zahvalni smo što je bio dio našeg klera.“

            Nakon mise župljani su ostali u druženju uz spomen za preminulog župnika Ivicu Miloša.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime