Odgovornost je još veća obzirom na kontinuitet, ali ambiciozno vodstvo ide hrabro srcem u nove izazove!

Održani su unutarstranački izbori u Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Karlovačke županije, a dosadašnji županijski predsjednik Mladeži Matija Katić izabran je u novi mandat.

Matija je za predsjednika Mladeži HDZ-a Karlovačke županije po prvi puta izabran 2018. godine, a na ovogodišnjim izborima, članice i članovi Mladeži su mu po drugi puta ukazali povjerenje. Suradnja sa svim članovima u dosadašnjem sazivu Županijskog odbora Mladeži bila je odlična te se i dalje nada dobroj i produktivnoj suradnji.

Svoj politički put Matija je započeo prije 13 godina u Temeljnom ogranku Mrežnički Varoš u Dugoj Resi u kojemu je kasnije bio i predsjednik. Trudom i radom ovaj 29-godišnjak kroz svoje političko djelovanje stasao je i gradio sebe. Nakon predsjednika TO Mrežnički Varoš Katić je izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a Duga Resa te je od 2017. do 2021. godine bio i član Gradskog vijeća Duge Rese.

Prije svega, kroz protekli mandat, ali i ovaj koji je tek započeo odgovorno nosi politiku koja utječe na život mladih unutar županije. U proteklom mandatu Mladež Karlovačke županije težila je ka unapređenju  načina djelovanja Mladeži, realizaciji sustava jednakih šansi u kontekstu obrazovanja mladih, pronalaska posla, stambenog pitanja, te osnivanja vlastite obitelji bilo gdje u Karlovačkoj županiji, a sada kada je pred novim vodstvom još jedan mandat i novi izazovi spremni su svojim radom i entuzijazmom okupljati mlade oko načela i vrijednosti stranačke organizacije i zalagati se za glas mladih.

Katić je 2021. godine izabran za potpredsjednika Županijske skupštine Karlovačke županije što također ističe njegov trud, zalaganje ali i napredak. Zajedno sa suradnicima unaprijedio je način na koji Mladež HDZ-a Karlovačke županije djeluje, a još je važnija činjenica da je Mladež postala akter koji se postavio kao nositelj politika za mlade i njihov predstavnik na političkoj sceni.

Mladež HDZ-a puno truda i vremena ulaže u razne humanitarne akcije koje imaju za cilj poboljšati kvalitetu života ali i povezati mlade diljem županije.

Ambiciozni mladi ljudi osnažuju društvo. Mladež HDZ-a Karlovačke županije ima pet gradskih i tri općinske organizacije Mladeži, a to su gradske: MHDZ Karlovac-predsjednica Ana Hajsan, MHDZ Duga Resa-predsjednik Marijo Stipančić, MHDZ Slunj-predsjednica Matea Obajdin, MHDZ Ogulin-predsjednik Filip Cindrić, MHDZ Ozalj-predsjednik Luka Šimunić te općinske organizacije, MHDZ Draganić-predsjednik Sebastijan Bujan, MHDZ Barilović- predsjednik David Stanković, MHDZ Josipdol-predsjednik Davor Gašparović.

”Želim biti na usluzi našoj zajednici u kojoj sam nedavno osnovao obitelj te sam se odlučio i na gradnju kuće zato što smatram da u Županiji pa i na koncu u cijeloj Hrvatskoj postoji prilika za bolji život – a o tome odlučujemo najviše mi mladi”

Uz aktivno političko djelovanje, Matija je po obrazovanju prvostupnik inženjer strojarstva zaposlen u privatnom sektoru, a živi u Dugoj Resi. Cilj mu je zalagati se za kvalitetno obrazovanje mladih te stvaranje boljih prilika mladima na tržištu rada jer je upravo to prvi korak ka osamostaljivanju mladih.

„Osim rješavanja aktualnih problema mladih u novom mandatu stavljam u fokus svog političkog djelovanja teme budućnosti kao što su održivo gospodarenje resursima, klimatske promjene i zaštita prirode. Te teme nažalost nisu u fokusu klasičnih političara jer rješenja ovih problema ne donose rezultate u mandatnom razdoblju zato smatram da su to ključne teme mladih jer ćemo mi doživjeti posljedice svog djelovanja i djelovanja onih prije nas.“

„Pozivam sve građane, bez obzira na stranačku pripadnost, da se odazovu na predavanja i radionice koje organiziramo uz pomoć stručnjaka iz različitih područja. Također, volio bi da nam se jave sve zainteresirane osobe željne promjena, s konkretnim prijedlozima te stručnjaci koji mogu uz naše članove odbora pronaći najkvalitetnija rješenja za bolju budućnost cijele naše zajednice“ govori Katić svjestan kako se uz otvorenost i obuhvaćanje šire slike dolazi do kvalitetnih i trajnih rješenja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime