Zrinka Ljutić
Foto: HTV/HRT

Mlada Zagrepčanka (2004.) je u kanadskoj Panorami slavila s čak 84 stotinke boljim vremenom od Njemice Emme Aicher (2003.), a brončana Šveđanka Moa Boström Mussener (2001) zaostala je sekundu i 21 stotinku.

Zrinka Ljutić je nova svjetska juniorska prvakinja u slalomu!

Prva Hrvatica koja se može pohvaliti svjetskim juniorskim zlatom u skijanju i jedina uz Istoka Rodeša koji je u istoj disciplini postao najbolji junior svijeta 2016. u Sočiju.

Hrvatska skijašica je u kanadskoj Panorami odvezla sjajne dvije vožnje, bila je najbrža s tri stotinke prednosti nakon prve, dok je u drugoj imala drugo najbolje vrijeme, no nijedna izravna konkurentica nije bila blizu i bilo je to više nego dovoljno za završni rezultat 1:39.88, odnosno 84 stotinke prednosti pred srebrnom Njemicom Emmom Aicher.

‘Osjećaj je nevjerojatan. Nisam mogla vjerovati kad sam došla u cilj, jer je bilo jako teško, staza je bila oštećena, nisam znala jesam li dovoljno brza, nisam znala ništa, ali sam se borila koliko sam najviše mogla’, rekla je svjetska prvakinja za Sportske novosti te opisala kako se osjećala kada je vidjela da je rezultat ‘u zelenom’.

‘Kad sam vidjela da imam 84 stotinke bolje vrijeme bila sam toliko sretna’.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime