gradsko vijece sjednica free 1

Jučer, 21. ožujka 2022., od 9 sati održana je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina s 42. točke dnevnoga reda.

Nakon izvješća o radu Policijske postaje Ogulin za 2021. godinu slijedio je Aktualni sat.

Niz pitanja na “Aktualcu”

Josip Puškarić (HDZ) pitao je kada će biti sanirana cesta od križa u Zagorju do Rendulića te lošem stanju malonogometnoga terena kraj Prve osnovne škole. Gradonačelnik je obećao kraj sanacije do kraja ove godine.

Marin Puškarić (DP) pitao je gradonačelnika je li u planu gradnja javnoga wc-a s tuševima u Ogulinu. Gradonačelnik je odgovorio da se traži kvalitetna lokacija u samom centru grada stoga je za očekivat da ćemo uskoro imati wc s tuševima u centru.

Anđelku Salopek (HDZ) zanimalo je što je s gradnjom kanalizacijske mreže i kad se planira postavljanje javne rasvjete od Sv. Ivana do Vražjeg prelaza na što je odgovor dao Bojan Prebežić, direktor Vodovoda i kanlizacije da je situacija oko kanalizacije dosta zamršena, jer se projekt vratio kao neisplativ od strane EU. Gradonačelnik Domitrović rasvjetu na Bukovniku također je obećao do kraja ove godine.

Milan Sabljak (HDZ)upitao je o zoni uz jezero Sabljaci, a zanimalo ga je i što je s gradnjom SRC Dobra. Ivica Porubić (HDZ) zatražio je objašnjenje povećanja cijena komunalnih usluga i grobnih naknada i u kojoj su fazi investitori koji su kupili zemljišta u Poduzetničkoj zoni.

Od strane SDP-a Filip Šehović pitao je što je s HOC-om Bjelolasica i jesu li stigle sve kante za odvojeno prikupljanje otpada, a Zlatko Mrvoš (SDP) zanimao se o pripajanju ogulinskog Vodovoda i kanalizacije Karlovcu, te gradnjom obilaznice.

gradsko vijece sjednica free 2

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora

Jedna od 42. točke Dnevnoga reda bila je i usvajanje Prijedloga Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora. Odluka je usvojena, a izbori će se održati u nedjelju, 15. svibnja 2022. godine.

Izvješća o radu gradskih ustanova

Sjednica Gradskog vijeća je nastavljena izvješćima o radu gradskih ustanova za 2021. godinu. Izvješće o radu i poslovanju podneseno je od strane Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke Ogulin, Zavičajnog muzeja Ogulin, Dječjeg vrtića „Bistrac“ Ogulin te Javne vatrogasne postrojbe Ogulin.

Izvješće o radu za prošlu godinu podnio je i Gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime