Načelnik Općine Josipdol Dragan Rudančić potpisao je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava općinama za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti.

31. ožujka 2022. godine održano je svečano uručivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti 2022.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić svečano je uručila Ugovor i načelniku Općine Josipdol Draganu Rudančiću.

– Općina Josipdol će i dalje pisati i prijavljivati što više projekata i povlačiti sredstva iz EU fondova kako bi našim mještanima omogućili lakši i ugodniji život, kazao je Rudančić tim povodom.

Interes prijavitelja bio je izniman te je u rekordnom roku od dva tjedna zatvoren Javni poziv za sve skupine prijavitelja, naglašeno je od strane ministarstva.

Povodom toga, održana je svečana dodjela Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za 104 općine Republike Hrvatske kojima je obuhvaćeno 3768 djece.  

Ova mjera podrazumijeva osiguravanje financijske potpore iz Državnog proračuna za što veće institucijsko zbrinjavanje djece predškolske dobi u općinama s potpomognutih područja, a posebno manje naseljenih i ruralnih područja Republike Hrvatske u kojima nedostaje ili je slabo razvijena institucionalna podrška za djecu rane i predškolske dobi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime