50. godišnjicu mature proslavili su u subotu 11. lipnja 2022, točno u podne u Hotelu Frankopan učenici mješovitog 3. g razreda.

50 godina je prošlo otkada su napustili školske klupe. Oni su ogulinski maturanti (ŠUP-a) Škole učenika u privredi koji su maturirali 1972. godine. Razrednik im je bio pok. IVAN VERŠEC.

Niti prije 50 godina nije bilo dovoljno učenika da se za svaki strukovni zanat osnuje redoviti razredni odjel. Stoga su se u jedan mješoviti razred upisali svi oni učenici koji su stekli zvanje:
STOLAR, TESAR ZIDAR, TAPETAR, FRIZER, KROJAČ, CVJEĆAR, FOTOGRAF, LIČIOC, MESAR I POSTOLAR

Svi ti vrijedni učenici, današnji umirovljenici, a donedavno jedni od veoma poznatih ogulinskih poduzetnika, obrtnika i jako dobrih i cijenjenih majstora su:

Marko Turković-VEZICA-tapetar-poduzetnik


Darinka Prebeg-poduzetnica-trgovina BARBARA


Marica Holjevac-obrtnik-frizerski salon MACA


Miko Paušić-obrtnik-autoprijevoznik


Željko Grubiša- obrt-stolar

Viktor Rožman- obrt-stolar

Ivan Sabljak tesar,

Božica Štajminger frizerka

Zvonko Vrbanac stolar.

Iako su na okupljanje došli s velikim osmjehom na licu, sretni i zadovoljni lijepim druženjem, sjetili su se i svih svojih školskih prijatelja koji su ih napustili.

Nakon dobrog ručka i zabave uputili su se na groblje Sv. Petar gdje su pod Križem zapalili svijeće svim svojim preminulim prijateljima kao i nedavno preminulom Ivanu Turkoviću, također poznatom ogulinskom obrtniku stolaru – STOLARIJA KLEK.

Rastali su se uz obećanje da se i iduće godine ponovo podruže na ručku točno u podne, ponovo prokopaju po uspomenama i prisjete se tinejdžerskih dogodovština.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime