IMG 4712 scaled 1
foto: https://www.womenwriters.eu

Ruta spisateljica (Women Writers Route) čiji je član Ogulin i Ivana Brlić-Mažuranić dobila je certifikat Europskog instituta za kulturne rute Vijeća Europe.

Certifikat Europskog instituta za kulturne rute Vijeća Europe usmjerio je pažnju Europe na život i rad književnica čiji se rad slavi na ovoj Ruti pa je tako istaknuto i ime naše Ivane Brlić-Mažuranić te time na ovoj europskoj kulturnoj karti sada smješten i naš Ogulin, javili su iz Ivanine kuće bajke.

-Ruta, čiji smo članovi i aktivni dionici kroz Programsko vijeće, sad je jedna od 48 ruta koje trenutačno imaju ovaj prestižni certifikat.

Nakon detaljnog procesa prijave, opširne evaluacije koja je uključivala i posjet Ogulinu kao primjeru dobre prakse na Ruti te rigorozne prezentacije u Luksemburgu, višegodišnji trud nagrađen je ovim priznanjem.

Certifikacija je službeno predstavljena jučer na konferenciji za medije u Ljubljani, sjedištu Rute, a predstavile su je dr. Andreja Rihter, predsjednica udruge Ruta spisateljica i direktorica Foruma Slavenskih kultura, prof. dr. Katja Mihurko Poniž, predsjednica Znanstvenog vijeća i stručnjakinja za ženske studije te profesorica na Sveučilištu Nova Gorica i Tihana Turković, predsjednica Programskog vijeća i ravnateljica Ivanine kuće bajke. Nakon predstavljanja održan je i radni sastanak na kojem su utanačeni planovi za nadolazeće razdoblje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime