U OŠ Vojnić radovi na zamjeni elektroinstalacija su pri završetku. Prije početka ove školske godine zamijenit će se sve elektroinstalacije na prvom katu školske zgrade.

Nakon što su u OŠ Ivane Brlić – Mažuranić završeni radovi na elektroinstalacijama ovog proljeća, elektroinstalacije su u potpunosti sanirane, dobiven je sustav vatrodojave, uveden je alarm, videonadzor i evakuacijski izlazi, a po cijeloj školi spušteni su stropovi, čime se povećava energetska učinkovitost škole, Karlovačka županija nastavila je kontinuirano ulagati u škole kojima je osnivač.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar sa suradnicima obišla je OŠ Vojnić i uvjerila se da radovi na zamjeni elektroinstalacija teku prema planu.

Prije početka ove školske godine zamijenit će se sve elektroinstalacije na prvom katu školske zgrade. U idućoj fazi u planu je sanacija elektroinstalacija i u prizemlju.

Riječ je o projektu vrijednom milijun i 200 tisuća kuna, što je osigurano iz decentraliziranih sredstava. Dio tog novca trebao bi se osigurati i putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, na koji je projekt prijavljen, a čiji se rezultati još čekaju.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar istaknula je da županija kontinuirano ulaže u škole kojima je osnivač. Zahvaljujući provedenoj energetskoj obnovi gotovo svih školskih zgrada, sada se štedi na energentima, a novac se, rekla je, ulaže u nadstandard.

„U svim projektiranim sportskim dvoranama, koje je Karlovačka županija pripremila za novu financijsku perspektivu 2021.-2027., kao energenti se koriste fotonaponske ćelije i dizalice topline. Kao županija na taj smo način prevenirali ovu situaciju kada poskupljuju svi energenti. U lagodnijoj smo situaciji i upravo zato što su gotovo sve naše školske ustanove energetski obnovljene, uštede na potrošnji energije su znatne“, rekla je Hajsan Dolinar.

Odličnu suradnju škole, županije i općine ističe i načelnik Općine Vojnič Nebojša Andrić. Općina je, naime, za ovaj projekt sanacije elektroinstalacija financirala izradu projektne dokumentacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime