jadrolinija trajekt brod foto Jadrolinija instagram 1
foto: Jadrolinija instagram

Svakog dana, dva puta dnevno skupina djece zajedno s malenim Hrvojem mahala je i dočekivala brod Lastovo na rivi u Olibu, jednog dana kapetan Igor Bačić odlučio je razveseliti uporne mališane i napravio je nešto neočekivano.

Gotovo puna dva mjeseca četverogodišnji Hrvoje te malo stariji Marin, Karli, Tessa, Tomas i Vito svakoga su dan, dva puta dnevno, dočekivali Jadrolinijin brod Lastovo na rivi u Olibu.

Oko podne i nešto prije 20 sati kada bi dolazio brod Lastovo, izlazili bi iz mora te mokri, bosi, na romobilu ili biciklui trčali ga dočekati.

Jednog dana zapovjednik broda Lastovo Igor Bačić spustio se među djecu i pozvao ih na zapovjedni most. 

Bačić je napustio brod, sišao među mališane i rukovao se s njima. Naime, kapetanu nije promaklo da je nekoliko mališana iz dana u dan na rivi, opčinjeno gledaju brod, mašu prema zapovjednom mostu i skaču za brodom kad se otisne od rive.

Nakon upoznavanja uslijedio je poziv na zapovjedni most što je družinu ostavilo bez daha… veselje još je poraslo kad im je kapetan dopustio da uključe brodsku sirenu. 

Spontano mali Hrvoje je zapovjedniku poklonio majicu s motivom Oliba, crtež broda “Lastovo” iz dječje perspektive. Sutradan je kapetan spustio vreću igračaka, bojica…
A onda je uslijedilo i pismo sa slikom broda “Lastovo” i oproštaj, jer brod preuzima druga posada.

“Dragi Hrvoje! Neka ti svako sljedeće ljeto bude veselo i sritno kao ovo!!! Žele ti kapetan Igor Bačić i kapo Dean Koludrović”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime