viber slika 2022 08 18 13 38 26 409 1

Tjedan štrudle ove godine zapravo traje dva tjedna. Bit će organiziran od 29. kolovoza do 11. rujna. Sudjelovanjem 40 restorana s preko 100 različitih okusa štrudle, tjedan štrudle postaje pravi enogastronomski turistički projekt u Karlovačkoj županiji. 

U našoj blizini, u sklopu manifestacije, možete uživat u okusima štrudle u ogulinskome Hotelu Frankopan i Restoranu Gradina u Josipdolu. Hotel Frankopan nudi po promotivnoj cijeni od 15 kuna 3 slatke štrudle : od jabuka s grožđicama, od šljiva i šumskog voća te jednu vrstu slane štrudle od bundeve i svježeg sira. U Restoranu Gradina moći ćete probati slatke štrudle od mrkve i jabuke te slanu od sira po promotivnoj cijeni od 10 kuna.

Direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak rekao je na konferenciji za novinare održanoj za početak Tjedna štrudle u Rastokama kod Slunja da se, radi produljenja turističke sezone, u manifestaciju uključilo 40 hotela, restorana i OPG-ova, od Jaškova u ozaljskom kraju pa sve do Rakovice, te od Vojnića do Ogulina.

Štrudla fest u Jaškovu

Tjedan štrudle Karlovačke županije zapravo je uvertira u Štrudla fest s bogatim trodnevnim programom koji će se održati od 2. do 4.rujna, u selu štrudle Jaškovu, a direktorica Štrudla festa Lidija Žganjer Gržetić je i idejna nositeljica Tjedna Štrudle: „Vjerujem da će u narednih dva tjedna biti zanimljiv spoj gastronomije i uživanja u prekrasnim ljepotama Karlovačke županije.”

Jaškovo se 2015. godine upisalo na kartu svijeta postavljanjem novog Guinnessovog rekorda za najdužu štrudlu na svijetu. Štrudla je postala prepoznatljiv brend ovog kraja, a Štrudlafest se od svog početka do danas razvio u najznačajniju gastro manifestaciju u Karlovačkoj żupaniji – Tjedan štrudle Karlovačke županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime