Na čelu s predsjednicom GO HDZ-a Ogulin Anđelkom Salopek, članovi Predsjedništva HDZ-a, članice Zajednice žena “Katarina Zrinski” te članovi HDZ-a obilježili su prvu godišnjicu smrti bivšeg gradonačelnika i dugogodišnjeg člana HDZ-a Jure Turkovića paljenjem svijeća na grobnom mjestu.

24. kolovoza 2021. preminuo je Jure Turković.

Jure Turković dipl. ing. građ., rođeni Ogulinac, svojim radom učinio je mnogo za boljitak Ogulina. Obnašao je brojne funkcije i dužnosti od kojih je najznačajnija ona gradonačelnika Grada Ogulina.

12 godina bio je predsjednik Gradskog vijeća grada Ogulina godine, a 4 predsjednik kluba vijeća HDZ-a.

U profesionalnoj je karijeri pokojni Jure Turković sve vrijeme radio na Hrvatskim željeznicama, od čega preko 20 godina kao šef Sekcije za održavanje pruga.

8 godina obnašao je dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Ogulina i upravo u tom razdoblju Ogulin je dobio Javnu vatrogasnu postrojbu.

Bio je dugogodišnji član Hrvatske demokratske zajednice.

Zaslužni gradonačelnik Grada Ogulina

U mandatnom razdoblju od 2013. do 2017. godine Jure Turković odgovorno je obnašao dužnost gradonačelnika Grada Ogulina te bio zaslužan za ukupni uspjeh poslovanja Grada u tome razdoblju. U svom radu ostvario je značajne rezultate u razvoju gospodarstva, poljoprivrede i turizma.

Potpisao je mnoge ugovore s investitorima koji su prepoznali prednosti Ogulina za poslovanje svojih tvrtki, a koje se danas nalaze u Poduzetničkoj zoni.

Započeo je i realizirao mnoge projekte bez ijedne kune zaduženja Grada Ogulina, a plaćeni su iz proračunskih sredstava Grada Ogulina. Započeo je niz projekata, koji zbog kratkoće vremena nisu mogli biti realizirani do kraja njegovog mandata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime