Blagdan Male Gospe po tradiciji se u Ogulinskom dekanatu najsvečanije slavi kod kapele Blažene Djevice Marije u Kaševarima ili Svetoj Nedilji kako govore lokalni župljani, a koja pripada župi sv. Jurja iz Zagorja Ogulinskog.

Na dopodnevnoj misi okupilo se stotinjak  župljana i hodočasnika iz župa Ogulinskog dekanata, a  misno slavlje je predslavio domaći župnik Zagorja, Oštarija i Modruša vlč. Mario Vazgeč u suslavlju župnika župe sv. Križa iz Ogulina Nikole Prša, župnika Generalskog Stola i Bresta Mrežničkog Marija Kralja kao i bogoslova Krunoslava Brajdića. Popodnevnu misu predslavio je župnik Vazgeč a bilo je više stotina vjernika i hodočasnika. Marijanskim napjevima misu je animirao mješoviti zbor župa Zagorje i Oštarije uz orguljsku pratnju Bernarde Puškarić. 

„Svi sveti kao i anđeli slave nebeski rođendan najveće među nama, Marije, čemu se i mi pridružujemo ovim misnim slavljem. Mi to činimo pobožnošću i molitvom za najljepšu među ženama. To je ujedno rođendan i cijelog svijeta a njen blagdan slave i ateisti. Marija je najbolji uzor vjernosti i vjere nakon njezine poznate „neka mi bude po riječi Tvojoj.“  Marija se javila brojnim vjernicima od Lurda do Međugorja. Marija nam je najbolji primjer kako ispravno živjeti a mnogi nažalost psuju Boga, rade nedjeljom i onda se čude kada se događaju nesreće kao potresi. Ponašajmo se temeljnom biblijskom porukom „ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi.“

Nakon misnog slavlja svi dionici su se zadržali na prigodnom agapeu kojeg su priredili domaći župljani iz mjesnog odbora Ribarići.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime