Radi se o izgradnji nove obilaznice DC 42 kojom se izmješta teretni prometa iz centra grada i povezuju dvije gospodarske zone u Ogulinu te o izmještanju državne ceste D 6, spoj Novigrad – Lišnica

Na inicijativu županice Martine Furdek Hajdin jučer je u Ogulinu održan sastanak na temu praćenja dinamike izrade projektne dokumentacije u dva značajna projekta cestovne infrastrukture.

Radi se o izmještanju državne ceste D 6, spoj Novigrad – Lišnica, gdje se uskoro očekuje započinjanje postupka procjene utjecaja zahvata na okoliš. Drugi projekt iznimno je važan za grad Ogulin, a to je nova obilaznica DC 42. Taj je projekt u fazi izrade idejnog projekta, a na današnjem sastanku su usklađivana tehnička rješenja u skladu s lokalnim uvjetima. Nova obilaznica je za Ogulin posebno važna zbog razvoja gospodarstva. Njome se izmješta teretni prometa iz centra grada i povezuju dvije gospodarske zone u Ogulinu. 

Sastanku su uz županicu Martinu Furdek Hajdin, gradonačelnika Grada Ogulina Dalibora Domitrovića, njegovog zamjenika Danijela Vukelju i suradnike još nazočili načelnik Općine Netretić Marijan Peretić, zamjenica gradonačelnika Duge Rese Katarina Srakočić te gradski pročelnik Duge Rese Mladen Rakočević, kao i predstavnici izrađivača projekata.

Prvi ovakav sastanak održan u srpnju 2022., a zaključeno je da će sudionici koordinativne sastanke po ovoj temi održavati svaka dva mjeseca.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime