U gradskoj knjižnici održano je predavanje Maje Salopek, a predavanju su uz veći broj žena prisustvovale i zastupnica u EU parlamentu Sunčana Glavak, Nada Murganić i Maja Grba Bujević.

U organizaciji Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski Karlovačke županije i Ogulina izvrsnim izlaganjem ogulinske odvjetnice Maje Salopek u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin obilježio se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Izlagačica Maja Salopek održala je odlično predavanje u kojemu je istaknula da zaštita žrtve treba biti prioritet u suradnji sa svim institucijama koje sudjeluju u sprečavanju nasilja nad ženama.

Anđelka Salopek, predsjednica Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski Ogulin istaknula je da obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama ima za cilj osvijestiti i senzibilizirati društvo na problematiku nasilja nad ženama te poslati poruku o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja nad ženama.

-Riječ je o društvenom problemu o kojemu je potrebno otvoreno i javno govoriti na svim razinama vlasti, a koje je nužno potaknuti na međusobnu suradnju u suzbijanju i odgovarajućem sankcioniranju nasilja, kazala je Salopek.

Važnost ovom obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Ogulinu dale su svojim dolaskom zastupnica u EU parlamentu Sunčana Glavak; saborska zastupnica, predsjednica Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski na nacionalnoj razini i predsjednica HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić; saborska zastupnica, predsjednica Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski Karlovačke županije i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime