Predstavljanje knjige 70 × 100 cm

Povodom Europskog dana jezika u gradskoj knjižnici Ogulin danas će se, u 19 sati održati predstavljanje knjige Emilije Kovač “Images: Breath-held”.

Povodom obilježavanja Europskog dana jezika, Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin poziva vas u petak, 30. rujna u 19 sati na Predstavljanje knjige “Images: Breath-held” književnice Emilije Kovač. Gospođa Kovač jedna je od najistaknutijih i najnagrađivanijih književnica čakovačkog književnog kruga.

Knjiga “Images: breath-held” prijevod je poetskog romana “Slike: na dah”, a na engleski ga je prevela Ogulinka Alma Keser-Brozović, prevoditeljica i profesorica u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin.

Iz recenzije dr. sc. Đurđice Garvanović-Porobije, ovo nije samo klasični roman, ovo je roman koji “kliže iz poetskog diskurza u poetiziranu prozu” te sadrži i vizualne elemente, pa je istodobno i književni i likovni izričaj. Glas u romanu kazuje nam da je “odrastanje i traganje za identitetom u svijetu kakav jest bolno te da taj bol zavrjeđuje naš pojedinačan ljudski odgovor.”

Emilija Kovač rođena 1957. u Donjem Mihaljevcu. Studirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je magistrirala 2002. godine, a 2010. doktorirala. Piše poeziju i prozu (pripovjednu i esejističku). Njeguje standardni i dijalektalni kajkavski izričaj. Objavila četiri zbirke pjesama (Šutnji usprkos, 1986.,  Sakefelejočke iliti pjesni razlikePoliptisi, 1999.; Čudovita, 2007) te dvije proze (Kubiranje tišine, roman, 1996., ITD, zbirka pripovijedaka, 2004). 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime