Ogulinsko / županijska Lions organizacija postala je dio međunarodne humanitarne obitelji. Uz koncert i domjenak sinoć je održana potvrdna svečanost Lions Cluba Frankopan u sklopu humanitarne akcije “Približi mi svijet”.

Dana 11.studenog 2022.godine u kazalištu Zorin dom u Karlovcu održana je potvrdna svečanost Lions club “Frankopan”, međunarodno priznanje Kluba i ulazak Kluba u veliku Lions obitelj najstarije i najuglednije svjetske humanitarne organizacije Lions Clubs International ( LCI ).

U sklopu svečanosti održan je i humanitarni koncert u izvedbi vrhunskih karlovačkih glazbenika, opernih prvaka Ivana Šimatovića i Lucije Jelušić Šimatović, uz pratnju na glasoviru pijanista Ognjena Gravore, a sve u sklopu humanitarne akcije “Približi mi svijet” za pomoć udrugama koji skrbe o slijepim i slabovidnim osobama s područja Karlovačke županije. Svečanost je završila domjenkom i srdačnim druženjem svih sudionika.

– Ponosni smo što smo dio najveće, najstarije i najuglednije svjetske humanitarne organizacije s tradicijom dugom preko 100 godina u svijetu i s tradicijom dugom preko 30 godina, od naše neovisnosti, u Hrvatskoj, a sada napokon i s djelovanjem na području čitave Karlovačke županije, rekla je predsjednica Lions Cluba “Frankopan” Ogulinka Maja Salopek.

-Ono što posebno veseli su počeci lajonizma na ovom prostoru i humanitarnog djelovanja pod nazivom Frankopana koji povezuju cijelu našu Karlovačku županiju. Frankopane su obilježile jake, prosvjećene žene koje su aktivno djelovale za zajednicu baš kao što danas djeluju naše članice unutar Lions kluba i pomažu najpotrebnijima u našoj zajednici, naglasila je Salopek.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime