veslački klub karlovac

Veslački klub Karlovac nastupio na daljinskoj regati na Jarunu. Na 4000 m Tin Jarnjević osvojio vrlo dobro 5.mjesto, a Roman Romčević 16.mjesto u konkurenciji od dvadeset i jednog  veslača

Po prilično hladnom i vrlo maglovitom vremenu, na Jarunskom jezeru je u subotu održana daljinska regata  na 4000 m na kojoj su nastupila  dva juniora B iz Veslačkog kluba Karlovac Tin Jarnjević i Roman Romčević. U utrci, koja i nije klasična utrka, s odmakom od 1 minute “puštalo” se na Jarunu od cilja do starta, pa od starta do cilja  21 veslač kategorije 1xJMB, predstavnici većine klubova iz cijele Republike Hrvatske. Od ukupno 21 veslača u svojoj kategoriji, Tin Jarnjević je osvojo vrlo dobro 5.mjesto u izveslanom vremenu od ukupno 16:23.11  minuta. Roman Romčević osvojio je ukupno 16. mjesto u istoj kategoriji u izveslanom vremenu od 17:45,68 minuta.

Kako su izjavili Jarnjević i Romčević, ovo im je prvi nastup na regati ovakvog tipa, pa im je ova regata  vrlo neobično, ali i iznimno zanimljivo iskustvo, jer zapravo se utrkuješ sam sa sobom. Veslači startaju jedan iza drugoga u razmaku od 1 minute te nakon izveslane dionice od 2000 m imaju jednu minutu stanke za okrenuti čamac i ponovno krenuti daljnjih 2000 m. Tin Jarnjević je kao danak neiskustvu pred okretanjem na 2000 m izgubio nekoliko dragocjenih sekundi, jer nije dobro čuo zvuk sirena te je ranije zbog toga stao. Izveslano vrijeme  se saznaje tek kad svi natjecatelji završe utrke te se onda radi službena  tablica s rezultatima, koju svi s velikim uzbuđenjem čekaju. Kad trka završi, zapravo se uopće nema pojam kakav je rezultat ostvaren.

Veslači VK Karlovac ovime su potvrdili i svoje rezultate na veslačkom ergometru na testiranju na 6000 m koje je odrađeno 6.11. 2022. Tin Jarnjević izveslao je 6000 m u vremenu od 21.26,8 minuta, a Roman Romčević 23:57,0  čime su ispitali trenutnu formu, koja će se još više brusiti tijekom zimskog razdoblja.

Predsjednik Tihomir Jarnjević i njegova ekipa u narednom razdoblju planiraju raditi na osposobljavanju što većeg broja mladih veslačica i veslača za veslačku sezonu  2023. godine. Ovo je posljednja regata u 2022. godini te se klupska ekipa zatvara u program zimskih treninga. Uvijek postoji nada da će zima biti blaga i da će veslači “ukrasti” koji trening na vodi, optimističan je Jarnjević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime