Snijeg koji je zatrpao grad prošli vikend izazvao je poprilične smetnje na gradskim prometnicama, ali i reakcije građana. Mnogi su javno komentirali stanje u prometu. Tako se i oporba osvrnula na čišćenje, rad gradskih službi, ali i reakcije koje su slijedile nakon te se zapitala “Gubi li gradonačelnik Domitrović kontrolu nad organizacijom službi u čišćenju snijega?

Domitrović

Objavu HDZ-a prenosimo u cijelosti:

-Ovaj tjedan svjedočimo kaosu u organizaciji čišćenja ogulinskih ulica zbog snijega koji uvijek “iznenadi” iako su meteorološke prognoze točne i pouzdane u prognoziranju vremena.

Sveopćem kaosu svjedočili su stanovnici Ogulina iako je gradonačelnik Domitrović dao svoj, kao i uvijek, bahat, nekulturan i neprofesionalan komentar putem ogulinskog medija, valjda da se opravda pred javnosti građana i da prikrije nesposobnost u organizaciji službi kako i na koji način treba pristupiti u čišćenju snijega.

Iako je snijeg padao čitav vikend, u ponedjeljak je zavladao kaos jer se snijeg nije čistio tijekom noći.

Nogostupi neočišćeni, sigurnost djece na putu od kuće do škole ugrožena, hitna intervencijska služba “zapela” u prometu, a mnogi Ogulinci nisu mogli ili su kasnili na posao. Oni koji su bliže centru grada došli su pješice, ali, puno je više onih koji su udaljeniji i do svojih radnih mjesta ne mogu doći pješice.

SKG Ogulin najavio je odmah da dva dana neće odvoziti otpad. Bitno je da kante za odvojeno prikupljanje otpada stoje u garažama, a čemu služi Sortirnica kojom se gradonačelnik hvali, “zjapi” bez ikakve funkcije. Vidimo da je organizacija odvoza odvojeno prikupljenog otpada podjelom kanti tek još jedna “pusta priča” prema našim sugrađanima.

Snijeg je ponovo počeo padati, nogostupi nisu očišćeni te možemo očekivati u ponedjeljak reprizu ovog prošlog ponedjeljka.

U svakodnevnoj komunikaciji s našim sugrađanima primjećujemo veliko nezadovoljstvo radom pojedinih proračunskih korisnika kojima gradska SDP-ovska vlast ne zna upravljati.

Jasno je da gradonačelnik Domitrović postaje uvijek bahat kada mu građani prigovaraju. Teško se u takvim trenucima kontrolira i očito ne može prihvatiti propust i da nije onakav kakvim žele da ga građani Ogulina smatraju. Očito ima preveliko mišljenje o sebi.

Rješenje za problematiku poput čišćenja snijega, odvoza odvojeno prikupljenog otpada pa i preuzimanja 100% financiranja produženog boravka u osnovnim školama i velikih infrastrukturnih problema i izazova (klizište u Ulici šetalište Krlenac, kanalizacija, igralište Crveno, suradnja s Hrvatskim vodama na strateškom projektu retencije i obrani Ogulina od poplava, završetak zgrade Pučko otvorenog učilišta, upitna statika mosta kod Vrajžeg prelaza,…) nastoji pronaći u partijskoj ideologiji i u optužbama prema vijećnicima HDZ – a kao da je Ogulin počeo postojati dolaskom “partije” na vlast.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime