Festivala bajke

Nakon Maria Kovača, dugogodišnjeg direktora od samih početaka Festivala bajke pa Aleksandra Kovačevića od 2018. godine, Domitrović je imenovao novoga umjetničkog direktora za ovogodišnji Festival Bajke.

Predsjednik TZ Grada Ogulina Dalibor Domitrović imenovao je novoga umjetničkog direktora 18. Ogulinskog festivala bajke. Riječ je o Kristijanu Ugrini koji je imenovan na mandat od jedne godine, za Festival bajke 2023.

Na natječaj su se mogli javiti kandidati s iskustvom i stručnošću u području kazališne i scenske produkcije i organizacije festivala s produciranih najmanje 5 festivala (3 sa područja kulture, a 2 iz nekog drugog područja).

 Umjetnički direktor na samom početku OGFB-a je bio Željko Zorica ŠIŠ, dok je od 2008. godine umjetnički direktor bio Mario Kovač do 2017. godine, nakon čega je umjetnički direktor bio Aleksandar Kovačević.  Direktorica OGFB, od osnutka do 2016. godine, je bila Ankica Puškarić koju je naslijedila sadašnja direktorica Turističkog ureda TZ grada Ogulina Sonja Drašković Dedić.

Kristijan Ugrina je hrvatski kazališni i filmski glumac. Pohađao je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Počeo je glumiti u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) te u zagrebačkoj Gavelli, Trešnji i Komediji.

Ugrina je osnivač Tejotra UHLOD, Udruge Kazalište te vizualne umjetnosti i kultura gluhih DLAN. Zaslužan je i za osnivanje i vođenje festivala Mali grad Faros koji se održavao na Hvaru u Starom Gradu, a osim što je glumio u brojnim predstavama, Ugrina je napisao i nekoliko dramskih tekstova kao i slikovnicu za djecu “Europica”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime