Nikola Tesla i Ana Rucner

Nikola Tesla Experience centar ovog proljeća otvorit će svoja vrata javnosti, u godini u kojoj se obilježava 150 obljetnica  Tesline mature u karlovačkoj Gimnaziji. Tim povodom u samom centru snimljen je video spot  u kojem je sudjelovala svjetski poznata violončelistica Ana Rucner.

Violončelistici Rucner ovo je drugi spot na temu Tesle, prvi je snimila u njegovom rodnom Smiljanu, a kako ističe posebna joj je čast biti dio ovog projekta : “Jako je dobro imati ovakav video, gdje na živom nastupu možete publici ispričati povijest, jer ovo je stvarno nešto ekskluzivno. Svi u svijetu znaju tko je Tesla, on dolazi iz jedne male države, a ovaj video vidjet će cijeli svijet.” – istaknula je violončelistica Ana Rucner

Snimanju spota prisustvovale su županica Martina Furdek Hajdin, direktorica Nikola Tesla Experience Centra Martina Marušić Britvec te Boris Šušnjar, koji utjelovljuje Nikolu Teslu. Unikatnu haljinu za potrebe video spota, koju je nosila Ana Rucner je izradio poznati karlovački dizajner Igor Dobranić. U spotu su sudjelovali i plesači skupine Gradskog kazališta Zorin dom.

Da je Centar u završnoj fazi opremanja istaknula je direktorica NTEC-a Martina Marušić Britvec :”Ono što mi je drago da je ovo jedna od ativnosti koja prethodi otvorenju samog Centra. Promoviramo činjenicu da je ove godine upravo 150 obljetnica Tesline mature u karlovačkoj Realki i smatramo da je važno naš Centar pozicionirati na karti bitnih mjesta u Teslinom životu i bitnim za promociju Nikole Tesle.”

Inicijativa za izgradnjom Centra Nikole Tesle krenula je još prije 15-ak godina od profesora karlovačke Gimnazije, kada se govorilo o kupnji stare derutne zgrade, naglasila je županica Martina Furdek Hajdin. “Sam ovaj centar nastao je kao ideja tima koji je bio vezan za izložbu Tesle  Mind from the future koji su korisiti eksponate karlovačke Gimnazije i tada smo surađivali sa stručnjacima koji rade za cijeli svijet. Sada pred samim dovršenjem, dogodila se suradnja s Anom Rucner, a spot koji će izaći kao produkt bit će dio otvorenja i obići će cijeli svijet.  Mislim da nema bolje karte nego karte NikoleTesle koji će tada biti vezan i za grad Karlovac i za Karlovačku županiju i za našu lijepu Domovinu i da će svi koji vide ovaj spot poželjeti doći i posjetiti uživo ovaj prostor.

Projekt izgradnje Centra pokrenula je i nositelj je Karlovačka županija, a u njemu sudjeluje i Grad Karlovac.

Ukupna vrijednost projekta Nikola Tesla Poduzetnički centar je 32,009.541 kunu, od čega EU sufinanciranje iznosi 23,176.560 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime