Na Međunarodnoj izložbi dječjih likovnih radova, pod nazivom „DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ nagrađeno je osmero učenika, a među njima i Margareta Matijašić, učenica 6. razreda Prve osnovne škole Ogulin pod mentorstvom učiteljice Ivane Salopek Turine.

Osnovna škola Dubovac domaćin je Međunarodne izložbe dječjih likovnih radova, pod nazivom „DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“. Projekt je to umjetnika Ankice i Ante Karačić iz Iserlohna u Njemačkoj i Matice hrvatske za Ruhrsko područje, a koji se održava već 23 godine.

Ove godine na natječaj je pristiglo 1500 radova iz 150 škola od 200 nastavnika iz 10 zemalja.

S područja Karlovačke županije nagrađeno je osmero učenika, koji su danas na svečanom otvorenju izložbe primili svoje zahvalnice koje im je uručila ravnateljica škole Irmelina Sablić.

Izložbu je svečano otvorila zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar koja je ovom prigodom čestitala učenicima na iznimnim radovima, zahvalivši se inicijatorima ovog projekta što njeguju tradiciju i prenose glas Hrvatske diljem granica naše Domovine.

Uz brojne učenike, učitelje i roditelje, otvorenju su nazočili i predstavnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika Alen Matanić te pročelnica Grada karlovca za društvene djelatnosti Draženka Sila- Ljubenko.

 Nagrađeni učenici:

Domagoj Halovanić  – učenik 7. razreda OŠ Dubovac (mentorica Aleksandra Škrtić)
Lena Laskač – učenica 7.razreda OŠ Dubovac 
Korina Eror- učenica 4.razreda OŠ Dubovac
Lara Brkljačić – učenica 4.razreda OŠ Dubovac
Filip Bajt – učenik 2.razreda PŠ Velika Jelsa
Ida Car – učenica 1.razreda (prijavljena preko udurge Carpe Diem)
Margareta Matijašić – učenica 6.razreda Prve osnovne škole Ogulin
Majda Tiršek – učenica 8.razreda OŠ Vojnić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime