Portal Ribolov, u suradnji sa Športsko ribolovnim društvom Ogulin i Poontonom 21Croatia organizira 1. Memorijal Matija Capan koji će se održati tijekom travnja i svibnja ove godine u Ogulinu.

Memorijal Matija Capan
SIMPOZIJ, MALA ŠKOLA RIBOLOVA I SPIN KUP

Ove je godine memorijal predviđen kroz nekoliko događanja.

Simpozijem “Ribe i voda” koji će se održati u petak, 28. travnja 2023. godine, otvorit će se ovogodišnji memorijal. Početak simpozija je u 19 sati u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu i predviđeno je 6 kraćih predavanja na temu riba i voda našeg kraja. Renomirani izlagači prezentirat će kroz prezentacije zanimljive teme uz mogućnost sudjelovanja prisutnih.

Mala škola ribolova održat će se 29. travnja 2023. godine na rijeci Dobri u Puškarićima. Najmlađim članovima i ribolovcima predstavit će se osnovne tehnike ribolova na samoj vodi.

Međunarodnim Spin kupom “Dobra” 2023. završit će memorijal. Organizatori očekuju 50-ak natjecatelja i dobar ribolov na rijeci Dobri kod Ogulinskog Hreljina.

Program:

  • 28.4.2023. – 19.00 sati – Simpozij ” Ribe i voda” – Pučko otvoreno učilište Ogulin
  • 29.4.2023. – 9.00 sati – Mala škola ribolova – Dobra, Puškarići
  • 21.5.2023. – 8.00 sati – Spin kup “Dobra” 2023. – Dobra, Ogulinski Hreljin
PROGRAM SIMPOZIJA “RIBE I VODA”

Renomirani izlagači prezentirat će kroz prezentacije zanimljive teme uz mogućnost sudjelovanja prisutnih. Predviđeno je 6 kraćih predavanja na temu riba i voda našeg kraja.

  • Otvaranje i uvod 
  • dr.sc. Tanja Mihinjač, – Endemske vrste riba u Hrvatskoj
  • Josip Šibarić, prof. – Tounjčica – ljepotica krša
  • Antonija Bišćan, univ.spec.silv. – Zaštita rijeke Mrežnice – ravnateljica javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Karlovačke županije „Natura Viva“
  • Margarita Maruškić Kulaš, mag.oec. – Uzgojni uvjeti za jesetre u slatkovodnom akvariju Aquatika – ravnateljica Javne ustanova AQUATIKA
  • Ante Puškarić, dr.vet.med – Intenzivni uzgoj kalifornijske pastrve – Ribogojilište Vitunj, HEP
  • Goran Kramberger, ŠRD Mrežnica – Mala škola ribolova

MATIJA CAPAN – DOBRA DUŠA SVAKOG DRUŠTVA U KOJEM SE ZATEKAO

Memorijal se održava u sjećanje na prerano preminulog člana ŠRD Ogulin Matiju Capana.

Matija Capan rođen je 22. travnja 1989. godine. Ljubav prema ribolovu, prirodi i prije svega njegovoj Tounjčici i Mrežnici od malih nogu usadio mu je otac Ivan s kojim je i napravio svoje prve ribolovne korake. Kasnije se sve više usavršavao i nesebično sa svima dijelio svoje znanje i iskustva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime