Sajam će u ova tri dana obići svi učenici 7. i 8. razreda Karlovačke županije, a među njima i učenici OŠ Ivane Brlić – Mažuranić i Prve osnovne škole iz Ogulina.

Budući frizeri, slastičari, stolari, robotičari – svi oni predstavljaju svoje vještine na Prvim danima obrtništva, sajmu koji se od danas do nedjelje održava u karlovačkoj Školskoj sportskoj dvorani.

Svoje štandove na sajmu ima svih 8 strukovnih škola s područja Karlovačke županije, koje će prezentirati deficitarna zanimanja. No tu je i više od 70 izlagača – obrtnika, odnosno mogućih poslodavaca, koji će opisati pojedine poslove i mogućnosti zapošljavanja. Sajam će u ova tri dana obići svi učenici 7. i 8. razreda Karlovačke županije, ukupno oko tisuću djece, najavio je predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Mladen Puškarić.

Želimo da učenici i roditelji vide što se radi, i kako se radi. Učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja imaju svoje mjesto na tržištu rada i to je danas velika prednost“, rekao je predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Mladen Puškarić.

Danas obrtništvo u Hrvatskoj znači znanje, kvalitetu, izvrsnost i kreativnost.. Otvara nova radna mjesta mjesta i doprinosi ekonomiji, lokalnoj i nacionalnoj“, istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil.

Sajam se održava na tisuću i 100 četvornih metara zatvorenog sajamskog prostora te 400 četvornih metara edukacijsko izložbenog prostora. Organiziraju ga Obrtnička komora Karlovačke županije i Udruženje obrtnika grada Karlovca, uz podršku grada Karlovca, Karlovačke županije, Hrvatske obrtničke komore i karlovačke Turističke zajednice.

Prve dane obrtništva otvorenima je proglasila županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

Vrijeme u kojem živimo opterećeno je krizama, no obrtnici su, uz potporu Vlade RH, uspješnbo prebrodili sve krize i pokazali da su stabilan segment našeg gospodarstva. Ovaj sajam je prilika da se obrtnici dodatno promoviraju i međusobno povežu“, poručila je županica Furdek Hajdin.

Na svečanosti otvorenja sajma potpisana je Povelja prijateljstva između Udruženja obrtnika Rijeke, Jastrebarskog i Karlovca.

U programu sajma je i prvi humanitarni kotlić, koji će se održati u subotu s početkom u 14:00 sati. Sve porcije bit će podijeljene uz simboličnu naknadu, a prihod će biti doniran Udruzi „Jak kao Jakov“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime