Dronatron 12

Tehnička škola Karlovac organizirala je natjecanje u upravljanju dronovima na kojemu je sudjelovala i OTŠ Ogulin.

U organizaciji Tehničke škole Karlovac, a kao dio projekta “Struka i ti”, održano je natjecanje u upravljanju dronovima. Natjecanje se održalo od 11. do 14. rujna, a sudjelovale su Tehnička škola Karlovac, Strukovna škola Gospić, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Srednja škola Slunj, Tehnička škola iz Požege.

Natjecanje je okupilo 60 učenika koji su se pod mentorstvom svojih nastavnika natjecali u kategoriji preciznog slijetanja, snimanja fotografije te leta s preprekama. 

Dodjela nagrada upriličena je posljednjeg dana natjecanja uz lijepi prostor uz rijeku Koranu (pored slapa i hotela) kojemu je nazočila i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar. 

U sklopu istoimenoga projekta Tehnička škola Karlovac organizirat će i Fast and solar, utrku solarnih automobila 27. rujna i 3D Master natjecanje u 3D printanju.

Cilj projekta „STRuKA i TI“ je uspostaviti programske i kadrovske uvjete koji će unaprijediti učenje temeljeno na radu za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u podsektoru strojarstva Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, u svrhu povećanja zapošljivosti i mogućnosti za daljnje obrazovanje. Projekt razvija i modernizira strukovno obrazovanje, povećanjem kvalitete učenja temeljenog na radu što će potaknuti veći interes učenika za strukovna zanimanja i omogućiti stjecanje kompetencija učenika za lakše uključivanje na tržište rada kao i nastavak obrazovanja.

Projekt se u potpunosti financira iz EU fondova iz operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, a njegova je vrijednost 27.623.493,09 kuna. Nositelj projekta je Tehnička škola Karlovac koja će projekt provoditi do prosinca 2023.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime