veslanje Foto VK Sabljaci 1

Ovaj se veslački spektakl isplati čekati dok vrijeme ne dopusti da se održi jer će na regati prisustvovati najbolje veslačice i veslači sezone svih dobnih kategorija, a ukupni broj natjecatelja je oko 450.

Zbog velike količine oborina 5. finale Hrvatskog veslačkog kupa koji se ovoga vikenda trebao održati na jezeru Sabljaci odgođen je.

Velike količine oborina koje su pale i koje su najavljene za nadolazeći vikend te nemogućnosti održavanja potrebne razine kote Jezera Sabljaci prisilili su organizatora, Veslački klub “Sabljaci” Ogulin na odgodu regate.

-Trenutno ne možemo službeno potvrditi novi termin regate, no vjerojatno će se regata održati u nedjelju 8. listopada, kazao je Tomislav Sabljak, predsjednik VK “Sabljaci” Ogulin.

Pravo nastupa na 5. finalu Hrvatskog veslačkog kupa stekle su tri najbolje plasirane posade u pojedinim kategorijama i disciplini u ukupnom poretku Kupa “Miljenko Finderle” primorsko-kontinentalne regije i Kupa Veslačkog Saveza Dalmacije, a što upućuje na to da će na regati prisustvovati najbolje veslačice i veslači sezone svih dobnih kategorija. Veslači i veslačice juniori i seniori, natječu se na stazi dužine od 2000 metara, veslači kadeti natječu se na stazi dužine od 1000 metara. 

Trenutni broj prijavljenih natjecatelja je oko 450, a kad pribrojimo dodatne prijave, trenere i ostale pratitelje, očekuje se više od 600 posjetitelja što upućuje na to da će na Sabljacima biti pravi veslački spektakl. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime