crorace9 1

Riječ je o međunarodnoj biciklističkoj utrci CRO RACE, koja se u Hrvatskoj održava od 26. rujna do 1. listopada. Peta etapa, jedina koja povezuje more i kontinent odnosno Crikvenicu i Ozalj, vozi se  kroz Karlovačku županiju u subotu, 30. rujna, a cilj je u Ozlju u poslijepodnevnim satima.

Snimke Starih gradova Modruša, Ozlja, Novigrada i Ribnika, snimke rijeke Mrežnice i Tuonjskog mosta, te mnoge druge prirodne i povijesne ljepote Karlovačke županije uskoro će imati priliku vidjeti gledatelji u 190 zemalja na 6 kontinenata – potencijalno oko 619 milijuna gledatelja.

Karlovačka županija prepoznala je potencijal ove biciklističke utrke, nismo prvi put u CRO RACE-u, ali prvi put imamo cilj, što nam daje bolji tretman. Ovo vidimo kao sjajnu priliku za promociju naše županije, koja je i dalje prema turističkim pokazateljima najbolja kontinentalna županija.  Prepoznati smo kao destinacija aktivnog turizma, u cikloturizam i sadržaje namijenjene turistima na biciklima sustavno ulažemo od 2017. godine. Stoga vjerujemo da će ova manifestacija i činjenica da će slika naše županije otići na svih 6 kontinenata doprinijeti tome da produžimo sezonu i produljimo boravak turista“, poručila je županica Martina Furdek Hajdin na konferenciji za novinare održanoj uoči utrke.

Županica je pozvala građane da budu dobri domaćini i s hrvatskim zastavicama podrže sve natjecatelje, uz trasu, na startu i cilju.

Inače, na utrci sudjeluje 18 biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, a zasada je prijavljeno 126 biciklista. U Regionalnoj turističkoj zajednici Karlovačke županije procjenjuju da ćemo, uzevši u obzir tehničko osoblje i svu logistiku, na području županije ostvariti oko tisuću noćenja.

Uz WRC, CRO RACE je najveći sportski događaj u Republici Hrvatskoj uopće, a oba ta događaja održavaju se i u Karlovačkoj županiji. Svi predstavnici gradova i općina prepoznali su značaj ove utrke, koja nije samo svjetski sportski događaj, nego i prvorazredna turistička promocija“, rekao je direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

U ime organizatora, Vladimir Miholjević, naš najpoznatiji biciklist i bivši olimpijac, zahvalio je Karlovačkoj županiji istaknuvši kako ona može biti primjer za suradnju i partnerstvo.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i predstavnici lokalnih turističkih zajednica, te gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime