Nakon što je prije tjedan dana Kino Edison i službeno počeo s radom, 21. rujna je održana završna konferencija projekta “ITU – Obnova brownfield investicije nekadašnjeg kina Edison” i “ITU – Revitalizacija kulturne baštine u funkciji pokretanja integriranih turističkih programa u gradu Karlovcu”.

Riječ je o završnim konferencijama dvaju ITU projekata „ITU – Obnova brownfield investicije nekadašnjeg kina Edison” i “ITU – Revitalizacija kulturne baštine u funkciji pokretanja integriranih turističkih programa u gradu Karlovcu”, zahvaljujući kojima je rekonstruirano i moderno opremljeno najpoznatije karlovačko kino, inače drugo namjenski građeno kino u Hrvatskoj.

 Zahvaljujući projektu „ITU – Revitalizacija nekadašnjeg kina Edison u funkciji pokretanja integriranih turističkih programa u gradu Karlovcu“, čija je provedba započela 2. studenog 2021., u jesen 2023. godine kino je otvorilo svoja vrata.

Dugo priželjkivano kino Edison u Karlovcu nudi puno više od filmskih sadržaja, bit će to multifunkcionalni objekt. Osim prikazivanja filmskih projekcija, u njemu će se održavati i različiti kulturni i turistički sadržaji. 

Projekti su sufinancirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014 – 2020., a ukupna vrijednost investicija je više od šest milijuna eura, uz sufinanciranje iz EU od 85 posto.

Sredstvima iz ITU mehanizma, podsjetimo, poduprti su projekti Nikola Tesla Experience Center, Kino Edison i obnova vrelovoda.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime