I ove godine  blagdan sv. Mihovila a ujedno i Dan policije svečano je proslavljen u  ogulinskoj župi bl. A. Stepinca, kod kapele sv. Mihovila u naselju Bošt.  Misu je u petak 29. rujna u 16 sati predslavio župnik župe bl. A. Stepinca fra Mirko Kralj u suslavlju župnog vikara župe sv. Križa iz Ogulina  Stanka Smiljanića i umirovljenog svećenika fra Josipa Vnučeca. Misi je nazočilo preko stotinu vjernika među kojima predstavnici policijske postaje Ogulin na čelu s načelnikom Goranom Vukeljom i suradnicima kao i zamjenik gradonačelnika Ogulina Danijel Vukelja i predsjednik gradskog vijeća Marinko Herman. Misu je liturgijskom glazbom animirao župni zbor pod vodstvom Sanija Francetića.

„Od mladosti najpoznatija nam je molitva „Anđelu čuvaru“ koji su za sve nas mnogo puta učinili da ne nastradamo a da toga nismo svjesni. Dobro je moliti se anđelima, tim duhovnim bićima koja su uz nas,“ istaknuo je na početku propovjednik fra Mirko Kralj te je nastavio:   

„Mihael ili „tko je kao Bog“ je porazio Lucifera, svjetlonošu koji su se pobunili protiv Boga te se zaratili s Mihaelom koji ih je pobijedio. Gabrijel je bio božji poslanik koji je navijestio Zahariji rođenje sina, Ivan Krstitelja kao i Mariji rođenje spasitelja ljudi. Gabrijela kao zaštitnika štuju ljudi u komunikacijama, dok je Rafael zaštitnik onih koji liječe.  

Župnik fra Mirko je na koncu čestitao policajcima njihov dan a nakon mise održano je tradicionalno druženje uz piće i kolače koje su pripremili domaći župljani.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime